FOTO: Slovenijo zajel sneg, previdno na cestah

Uredništvo , 20.11.22 ob 07:33

Previdno, če se odpravljate na pot.

FOTO: Slovenijo zajel sneg, previdno na cestah

Na Kočevskem, Notranjskem in Dolenjskem sneži. Ponekod so ceste že kar precej zasnežene, na jugovzhodu je na primer zapadlo več kot 10 centimetrov snega in še vedno močno sneži. Na prometno-informacijskem centru zato svetujejo, da se na pot odpravite prej in le z ustrezno zimsko opremo.

Na Hrvaškem rdeč alarm

Na Hrvaškem medtem poročajo o težavah, ki jih je povzročil Snežni metež v Gorskem kotarju. Znotraj sistema Meteoalarm so že izdali opozorila. Rdeče opozorilo je razglašeno za podvelebitsko območje zaradi nevihtne burje, ki lahko doseže hitrost do 140 kilometrov na uro. Občanom svetujejo, da se izogibajo potovanjem in zadrževanju v bližini ogroženih obalnih območij.

Zaradi zimskih razmer na hrvaški strani velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike, preko mejnih prehodov, Petrina, Babno Polje in Podplanina.

Padavine bodo pri nas najdlje trajale v jugovzhodnih krajih

Danes bo sicer sprva oblačno, padavine v notranjosti bodo oslabele in ponehale, v jugovzhodnih krajih šele popoldne. Na zahodu se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo popoldne počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 °C.

Ponoči se bo delno razjasnilo, marsikje po nižinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju okoli 5 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več sonca bo na Primorskem in v gorah, po nižinah v notranjosti se bo zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 7, na Primorskem do 13 °C.

V torek bo oblačno s padavinami. Po nižinah bo večinoma deževalo. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, popoldne pa bo na Primorskem zapihala burja. Do srede zjutraj bodo padavine ponehale, v sredo se bo delno razjasnilo.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu