Če se odpravljate na obalo, naj vas ne presenetijo zastoji

Uredništvo , 19.09.22 ob 10:16

Danes se začenja obnova vozne površine na zelo prometnem odseku v smeri Kopra.

Na 6,3-kilometrskem odseku primorske avtoceste med Divačo in Kozino v smeri proti Kopru se danes začenja obnova vozne površine. Dela v vrednosti 6,5 milijona evrov izvaja konzorcij CPK s partnerjem Kolektor CPG, zaključena pa bodo v drugi polovici novembra. Pri Darsu sicer večjih zastojev ne pričakujejo.

Na teh mestih bodo zapore

V prvi fazi del, od danes do predvidoma 26. septembra, bodo zaprti uvozni krak priključka Divača proti Kopru, pripadajoči pospeševalni pas in del voznega pasu na tem območju. Nato bodo 26. septembra zaprli prehitevalni pas na celotnem odseku med Kozino in Divačo proti Ljubljani ter delno prehitevalni pas v smeri proti Kopru.

Predvidoma 3. oktobra bodo ves promet preusmerili na polovico avtoceste, to je smerno vozišče proti Ljubljani, kjer bo potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje. Kot napovedujejo pri Darsu, bodo dela zaključena v drugi polovici novembra.

Večjih zastojev, tudi glede na izkušnje lanske jesenske obnove odseka med Kozino, Črnim Kalom in Serminom, ko je bil promet urejen samo po enem pasu v vsako smer vožnje, pri Darsu ne pričakujejo. V primeru zgostitev ali krajših zastojev pa voznikom priporočajo uporabo vzporedne regionalne ceste, še poroča STA.

Koristni nasveti
Kaj je pomembno vedeti o vzdrževanju vašega vozila?
Mariborski Guma center
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Kje najugodneje do novega akumulatorja?
Oglasno Sporočilo, 06.12.23 ob 03:10
nova pravila
V veljavo stopila nova pravila v cestnem prometu