V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor bodo za vse občane Maribora in okoliških občin pripravili dan odprtih vrat z namenom množičnega cepljenja proti covid-19.

Množično cepljenje proti koronavirusu bo potekalo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja Maribor na Koroški cesti 130 v Mariboru ta četrtek, 17. junija, med 9. in 13. ter med 14. in 19. uro. Uporabljeno bo cepivo Johnson&Johnson.

V petek, 18. junija, bo cepljenje na isti lokaciji med 8. in 13. ter med 14. in 19. uro. Uporabljeno bo cepivo Johnson&Johnson do porabe zalog, nato pa cepivo Astra Zeneca.

Pripravljenih je 17 tisoč odmerkov cepiva

V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor imajo na razpolago 3.500 odmerkov cepiva Johnson&Johnson in 13.500 odmerkov cepiva Astra Zeneca.

V zavodu so pojasnili, da za cepljenje ni potrebno predhodno naročanje: “Občanke in občani, ki se želijo cepiti, morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument. Vsak posameznik bo od prihodu na mesto cepljenja prejel list z zaporedno številko.”

Cepljenje brez naročanja tudi v Lenartu

Odprto cepljenje s cepivom Astra Zeneca bodo pripravili tudi v kontejnerju za Zdravstvenim domom Lenart. Cepiti se bo mogoče v četrtek, 17. junija, med 14. in 17. uro. Pridejo lahko vsi, stari od 18 do 64 let.