Dupleški teden 2023 znova prinaša številne dogodke. V okviru občinskega praznika se bo med 10. in 25. junijem zvrstilo veliko prireditev na različnih prizoriščih po občini. Vurko fest, Otroški kulturno umetniški festival, bo v soboto, 10. junija, od 15. ure dalje na gradu Vurberk. Na istem prizorišču bo 16. junija od 19.30 dalje 31. vurberški festival narodno-zabavne glasbe Slovenije (festival vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- in večglasnim petjem). 17. junija od 17. ure dalje bodo na parkirišču pri Gramoznici vaške igre in zabava z ansamblom Ajda in Domnom Kumrom. Dan kasneje, 18. junija, ob od 13. ure dalje ob Wake parku Dooplek Špor(t)het, kulinarično doživetje ob jezeru. Ob 16. uri se bo ob Wake parku Dooplek začel koncert Alye.

Društvo upokojencev Duplek organizira 19. junija ob 16. uri tekmovanje v kegljanju, ki bo potekalo na kegljišču v Spodnjem Dupleku, ob 18. uri se bo v športni dvorani začelo srečanje starejših občanov (dogodek za povabljene občane nad 75 let). 20. junij bo v znamenju tekmovanja v ribolovu, ki ga društvo upokojencev prireja ob 16. uri v Gramoznici. Zvečer ob 20. uri v športni dvorani standup Fantovščina. Brezplačne vstopnice lahko občani občine Duplek prevzamejo na sedežu Občine Duplek.

Osredja prireditev bo 21. junija

Osrednja občinska prireditev s podelitvijo občinskih priznanj zaslužnim občanom bo v sredo, 21. junija, ob 18. uri v dupleški športni dvorani. 22. junija bo na Osnovni šoli Dvorjane od 17. ure dalje tekmovanje v streljanju, ki ga organizira Društvo upokojencev Duplek. Ob 20. uri pa se bo v kulturnem  domu v Koreni začela prireditev Melodije in okusi morja s koncertom Slavka Ivančiča. Na prireditvi bodo obiskovalci okušali različne morske jedi in prisluhnili koncertu primorskega glasbenika.

Izbirno tekmovanje v kegljanju Zgornjepodraske pokrajinske zveze društev upokojencev in gostov bo 23. junija od 8.30 dalje na kegljišču v Spodnjem Dupleku. Ob 20. uri bo na parkirišču ob gasilskem domu v Dvorjanah Noč ognja, koktajlov in plesa. Okušali boste lahko različne koktajle in si ogledali artistične nastope ob zvokih DJ TIMO G. 24. junija od 20. ure dalje bo na parkirišču pri Gramoznici Dupleška noč, na kateri bodo sodelovali Vesna Pisarovič, Ines Erbus, Skater in DJ Metody. Občinski praznik v Dupleku bodo sklenili 25.  junija s tradicionalnim pohodom po občini Duplek. Dogodek turističnega društva se bo začel ob 9. uri pri bivšem moto klubu (Muršec).

Rdeča nit Vurko festa bo evolucija

V okviru letošnjega že tretjega kulturno-umetniškega festivala Vurko fest, ki je poimenovan po modro-rumenem zmajčku Vurku, dupleški maskoti, bodo v soboto, 10. junija, med 15. in 18. uro na Vurberškem gradu za najmlajše organizirali igre, vodni nogomet, v art šotoru pa bodo potekale delavnice iz gline, ustvarjanje fraktala, slikanje z nogo, poslikava obrazov, glitter tattoo, modna revija (učenke so stara oblačila predelala v nova), … Vse dejavnosti bodo izvajali otroci. Ob 18. uri se bo dogajanje preselilo na glavni oder, kjer se obeta evolucija petja in plesa – nastopi vrtčevskih in osnovnošolskih otrok. Sledi, od 19.30 dalje, disco party.

Tudi letos sta v projekt Vurko fest vključeni Osnovni šoli Duplek in Korena v sodelovanju z Občino Duplek. Posebnost dogodka, ki v ospredje postavlja medsebojno sodelovanje in povezovanje, je, da večino stvari otroci pripravijo in vodijo sami. “V šoli se že pol leta pripravljamo na ta festival. Učenci se učijo izdelave poslikav, ki res zahtevajo ogromno truda in učenja. Izdelovali smo figurice Vurkov iz gline, ki smo jih zapeli v peči, prav tako igre. Letos je poudarek na starih igrah, ki jih otroci več ne poznajo. Rdeča nit letošnjega festivala je namreč evolucija, tako pri plesu, glasbi kot tudi pri igrah,” nam je povedala koordinatorica projekta Andreja Zelenik, sicer profesorica likovnega pouka na obeh osnovnih šolah. Tako se bodo lahko tudi v soboto otroci preizkusili v starih igrah. Vključili bodo folkloro – otroške perice, poudarek bo na ekološkem in trajnostnem razvoju.