Wake Park Dooplek v letošnji sezoni prinaša nove pridobitve, ki so primerne za vse generacije. Park nadgrajuje svojo “družini in športom prijazno” noto.

Kot smo pred dnevi že pisali, so v Wake Parku Dooplek letos že postavili motorik park, ki pa bo namenjen vsem generacijam, ne le otrokom. Motorik park so postavili vzdolž obrežja, kjer se je nekdaj dalo tudi kempirati. Novost Parka je tudi nov bar s podestom, ki bo dejansko na istem mestu, kot prej, le da bo nekoliko metrov višje. “Hiška, v kateri smo prej imeli bar, se bo s to sezono prelevila v trgovino za vodne športe,” je za naš osrednji portal povedal Aljaž Jurša z Wake Parka Dooplek. Z višjo pozicijo bo nov gostinski lokal tako pridobil na fantastičnem razgledu na celotno jezero in okoliško naravo. “Celoten koncept nadgrajenega Wake Parka bo še bolj družinsko orientiran,” še dodaja Jurša. Navdušuje tudi nov aqua park za najmlajše.

Dodatne “ovire” za wakeboarderje

Tudi navdušenci vodnih športov bodo prišli na svoj račun. Ob že omenjeni trgovini za vodne športe je trenutno v teku tudi postavitev tako imenovanega “obstacle feature” elementa z ovirami za deskarje na vodi. Slednji bo prirejen tako za začetnike kot nadaljevalce v panogi wakeboardanja, dolg pa bo 16 metrov.

Nov “aquapark” za najmlajše

Velika pridobitev čaka tudi otroke, saj bodo na jezeru postavili tako imenovani “aquapark” oziroma napihljiva igrala na vodi, kakršna lahko zasledimo v večini obmorskih mest. “gremo v smeri, da smo družinsko orientirani park in privabimo čimveč otrokov ter družin in sedaj imamo pogoje za to še boljše,” pravi Jurša.

Nove klopi in koši za smeti vzdolž jezera

Uredili so tudi nov parking, ki bo sedaj postavljen na drugem mestu, in sicer nekoliko višje od Wake Parka, tako da bo poskrbljeno za lažji dostop do same lokacije. A mesta, kjer so ljudje lahko lani še množično kempirali, več ne bo (v takšnem obsegu). “Tudi uradno v naši bližini ni bilo prostora za kemping, pa vendar so si svoj prostor pod soncem našli številni ribiči in obiskovalcu našega Parka”. Seveda slednje ni motilo nikogar, problem se je pojavil predvsem zaradi pomanjkanja sanitarij in zabojnikov za odpadke. “Letos bodo vzdolž celotnega obrežja tudi na drugi strani Parka postavljene številne klopi in koši za smeti,” še pojasnjuje Jurša.

“Cen ne bomo spreminjali”

Četudi se povsod po Evropi, kjer so postavljeni tovrstni wake parki, cene za športnike vsako leto zvišajo, pa tega v Dupleku ne nameravajo storiti, navkljub dejstvu, da so za letošnje novosti vložili nekaj več kot 50.000 evrov. “Za 20 evrov bo na voljo 2-urna, na voljo bo tudi 4-urna karta in pa za ceno 35 evrov še celodnevna, tako da ukinjamo dopoldanske in popoldanske karte,” o spremembah v ceniku wakeboardanja pojasnjuje Jurša. “Trudimo se, da vsako leto nabavimo vsaj en nov element in stvari tako ohranjamo zanimive.” Denar za dodatna vzdrževanja in infrastrukturne dodatke sicer še iščejo preko javnih razpisov, a za sedaj še niso uspeli počrpati nikakršnih evropskih sredstev.

Jezero še vedno neprimerno za kopalce

Žal pa željni ohladitve v hladni vodi v vročih poletnih dnevih tudi letos ne boste prišli na svoje. Jezero ni namenjeno kopanju, saj bi to prineslo ogromne stroške. Nadomestilo za rabo vode bi lastnika stal kar 94 centov na kvadratni meter, kar pri 20.000 kvadratnih metrih prinese gromozanske stroške. “Kdor uporablja našo infrastrukturo oziroma premične stvari, gre v vodo z zaščitno opremo oziroma jopičem in čelado,” pojasnjuje Jurša.

Na dobri poti do vzpostavitve Wakeboard zveze Slovenije

Tudi letos bo v Wake Parku Dooplek bogat program, ki utegne pritegniti vse generacije, športnike in tiste, ki si želijo le nekoliko ležernosti. Vrhunec športne sezone vsekakor predstavlja Golden WakeTour, ki bo v Dupleku med 24. in 26. majem. Gre za serijo wakeboard tekem, ki velja za eno največjih v Evropi, tako da bodo k nam prišli profesionalni wake-boarderji, kot tudi nadebudni mladinci. “Tudi med Slovenci je zagotovo veliko profesionalcev, ki so svoje znanje dodobra izpilili pri nas v Dupleku,” je ponosen Jurša. Stvar se je celo premaknila tako daleč, da so na dobri poti do končne vzpostavitve Wakeboard zveze Slovenije, s katero bi spodbujali mlade wakeboardarje in jim pomagali pri nakupu opreme. Sicer pa bo tudi letos še veliko koncertov in drugih dogodkov, o katerih bodo poročali sproti, vse do septembra, ko se sezona vnovič zaključi.

Velika otvoritev nove infrastrukture in gostinskega lokala je predvidena 26. aprila. Do takrat bi po besedah Jurše že morali zaključiti z vsemi prihajajočimi novostmi, ki so še v teku gradnje.