Ker so v cerkvenjaškem vrtcu Pikapolonica okužene štiri vzgojiteljice in en otrok, so vrtec preventivno zaprli.

Od današnje srede, 21. oktobra je iz preventivnih razlogov in z namenom preprečevanja širjenja koronavirusa SARS-CoV 2 do nadaljnjega zaprt Vrtec Pikapolonica v Cerkvenjaku v Slovenskih goricah.

Ravnatelj Osnovne šole Cerkvenjak – Vitomarci magister Mirko Žmavc je pojasnil, da so se tudi v tamkajšnjem vrtcu pojavile okužbe s covidom-19. Kot je povedal, so po uradnih podatkih NIJZ-ja okužene štiri vzgojiteljice in en otrok.

Na matični in podružnični šoli brez okužb

V vrtcu v Cerkvenjaku je sicer v šestih oddelkih zaposlenih 12 vzgojiteljic, ki izvajajo vrtčevsko varstvo za 110 otrok. Pod okriljem matične osnovne šole v Cerkvenjaku deluje tudi vrtec v Vitomarcih, v sosednji občini Sveti Andraž, kjer pa so vsi otroci (58 jih obiskuje vrtec) zdravi. Prav tako se v Cerkvenjaku ne srečujejo z okuženimi v matični osnovni šoli niti v podružnični v Vitomarcih.

Po uradnih podatkih NIJZ-ja so okužene štiri vzgojiteljice in en otrok.

Vrtec bodo sicer ponovno odprli v ponedeljek, 2. novembra. Vodstvo šole starše otrok poziva, da v skladu z navodili in priporočili NIJZ-ja, Ministrstva za zdravje ter MIZŠ tudi doma izvajajo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom.

Z otrokom se zato veliko gibajte na svežem zraku, prostore redno zračite, igrače razkužujte. Posebej bodite pozorni na pravilno umivanje rok in higieno kašlja in kihanja. Izogibajte se obiskovanju prostorov, kjer se zadržuje večje število ljudi, so še sporočili iz Osnovne šole Cerkvenjak – Vitomarci.