17°C

Varnosti Maribor ne bo več

14.11.2017 ob 17:56
Uveljavljena mariborska blagovna znamka se po 32 letih umika s trga, podjetje pa dokončno postaja sestavni del poslovne skupina z več kot 3000 zaposlenimi.

Potem ko je Aktiva Skupina, ki pod svojim okriljem združuje največje slovensko podjetje na področju storitev čiščenja, ukvarja pa se tudi z upravljanjem in vzdrževanjem nepremičnin, lani prevzela še večinski delež v poslovnem sistemu Varnost Maribor, so novi lastniki na ponedeljkovi skupščini družbo preimenovali v Aktiva varovanje.

Uveljavljena mariborska blagovna znamka se tako po 32 letih umika s trga, podjetje pa dokončno postaja sestavni del poslovne skupina z več kot 3000 zaposlenimi. Samo mariborsko podjetje je konec lanskega leta zaposlovalo okoli 850 ljudi, nekaj manj kot leto pred tem. Družba je leto 2016 zaključila z dobrimi 24 milijoni evrov prihodkov, kar je okoli 600.000 evrov več kot leto prej, ter ustvarila 380.000 evrov čistega dobička, dvakrat toliko kot leto prej ter največ v zadnjih sedmih letih.

Po letih stagnacije rast prihodkov

Kot vodstvo mariborske družbe piše v letnem poročilu, je bilo poslovno leto 2016 za njih ključnega pomena predvsem z vidika spremembe lastništva. V začetku novembra je namreč tudi uradno večinski lastnik postala Aktiva Skupina, kljub temu pa so ves čas zagotavljali praktično nemoteno poslovanje.

“Po nekaj letih stagnacije smo beležili rast prihodkov v višini 2,5 odstotka. Kljub zniževanju stroškov pri poslovnih partnerjih, ki so se odločali za zmanjšane oblike varovanja, smo z veliko aktivnosti na področju kombinacij različnih oblik varovanja uspeli zagotoviti rast, ki je očitno tudi rezultat povečane gospodarske aktivnosti,” so še dodali v podjetju, na čelu katerega je od julija kot izvršni direktor Ranko Šmigoc.

Slednji je na tem mestu zamenjal Boštjana Tancerja, ki v podjetju za zdaj ostaja kot svetovalec uprave za tuje trge, predvsem na območje jugovzhodne Evrope, in razvoj novih produktov, saj ima dosedanja družba Varnost Maribor hčerinska podjetja tudi v Srbiji in na Hrvaškem.

Aktiva Skupina, trzinska družba v lasti Mihaela Strmljana, je 79-odstotna lastnica mariborskega podjetja, skoraj petinski delež pa je v lasti podjetja Tvining. Pri tem je zanimivo, da je slednje od nedavnega v lasti družbe Pistotnik, ki že upravlja tudi z neposrednim konkurentom na področju varovanja – družbo Sintal.

STA

Top tedna

FOTO: Mariborčanka pri mesarju kupila meso, sledil je šok

Kupovalka je kupila svinjsko stegno, ko ga je doma razrezala je v njem naletela na sivo-zeleno vsebi...

Najboljši recepti za peko kostanja kar v domači kuhinji

Tudi če nimate svojega velikega vrta, dvorišča ali drugega prostora, kjer bi lahko zakurili ogenj...

Najboljši recepti za peko kostanja kar v domači kuhinji

Tudi če nimate svojega velikega vrta, dvorišča ali drugega prostora, kjer bi lahko zakurili ogenj...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

Magna takoj potrebuje nov kader, ponujajo plače čez 2000 evrov

Iščejo se ličarji, proizvajalci karoserij, mehaniki, pomožni delavci, kleparji...

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

Zadnje novice

Mariborčani zaužijejo največ mesa, jedi iz pločevink in juh iz vrečk

Kakšne so prehranske navade ljudi v mariborski zdravstveni regiji?

IZPOVED BREZDOMCA: "Trdo sem delal, čez noč pa izgubil vse"

Zgodbe brezdomcev so si v veliki večini podobne, izguba službe je s sabo prinesla vedno večjo sti...

Aktivist Jašar vztraja, da je s konopljo pomagal bolnikom

Na ponovljenem sojenju je Jašar priznal, da svoje početje nadaljuje in da bo tako še naprej, ker ...