5°C

Varnosti Maribor ne bo več

14.11.2017 ob 17:56
Uveljavljena mariborska blagovna znamka se po 32 letih umika s trga, podjetje pa dokončno postaja sestavni del poslovne skupina z več kot 3000 zaposlenimi.

Potem ko je Aktiva Skupina, ki pod svojim okriljem združuje največje slovensko podjetje na področju storitev čiščenja, ukvarja pa se tudi z upravljanjem in vzdrževanjem nepremičnin, lani prevzela še večinski delež v poslovnem sistemu Varnost Maribor, so novi lastniki na ponedeljkovi skupščini družbo preimenovali v Aktiva varovanje.

Uveljavljena mariborska blagovna znamka se tako po 32 letih umika s trga, podjetje pa dokončno postaja sestavni del poslovne skupina z več kot 3000 zaposlenimi. Samo mariborsko podjetje je konec lanskega leta zaposlovalo okoli 850 ljudi, nekaj manj kot leto pred tem. Družba je leto 2016 zaključila z dobrimi 24 milijoni evrov prihodkov, kar je okoli 600.000 evrov več kot leto prej, ter ustvarila 380.000 evrov čistega dobička, dvakrat toliko kot leto prej ter največ v zadnjih sedmih letih.

Po letih stagnacije rast prihodkov

Kot vodstvo mariborske družbe piše v letnem poročilu, je bilo poslovno leto 2016 za njih ključnega pomena predvsem z vidika spremembe lastništva. V začetku novembra je namreč tudi uradno večinski lastnik postala Aktiva Skupina, kljub temu pa so ves čas zagotavljali praktično nemoteno poslovanje.

“Po nekaj letih stagnacije smo beležili rast prihodkov v višini 2,5 odstotka. Kljub zniževanju stroškov pri poslovnih partnerjih, ki so se odločali za zmanjšane oblike varovanja, smo z veliko aktivnosti na področju kombinacij različnih oblik varovanja uspeli zagotoviti rast, ki je očitno tudi rezultat povečane gospodarske aktivnosti,” so še dodali v podjetju, na čelu katerega je od julija kot izvršni direktor Ranko Šmigoc.

Slednji je na tem mestu zamenjal Boštjana Tancerja, ki v podjetju za zdaj ostaja kot svetovalec uprave za tuje trge, predvsem na območje jugovzhodne Evrope, in razvoj novih produktov, saj ima dosedanja družba Varnost Maribor hčerinska podjetja tudi v Srbiji in na Hrvaškem.

Aktiva Skupina, trzinska družba v lasti Mihaela Strmljana, je 79-odstotna lastnica mariborskega podjetja, skoraj petinski delež pa je v lasti podjetja Tvining. Pri tem je zanimivo, da je slednje od nedavnega v lasti družbe Pistotnik, ki že upravlja tudi z neposrednim konkurentom na področju varovanja – družbo Sintal.

STA

Top tedna

FOTO: Eden največjih zasegov prepovedane droge, s prodajo bi lahko zaslužili 3,5 milijona evrov

Trije osumljeni so v večjem gospodarskem poslopju, v posebej prirejenih prostorih za gojenje neup...

Furs zapečatil priljubljen mariborski lokal

Vrata priljubljenega mariborskega lokala so danes ostala zaprta.

FOTO: V Mariboru Martinu nazdravilo okoli 18 tisoč obiskovalcev od blizu in daleč

Obiskovalci so lahko uživali v odličnih štajerskih vinih in tradicionalni domači kulinariki.

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Tudi Mariboru se do naslednjega leta obeta souporaba koles

Zasebno podjetje je na Mestno občino Maribor naslovilo pobudo za vzpostavitev izposoje/souporabe ko...

FOTO in VIDEO: Mariborčani porazili Olimpijo, sami na vrhu lestvice

V Ljudskem vrtu sta se na prvenstvenem derbiju pomerila NK Maribor in Olimpija.

Nova moderna Ribičija z dodatnimi apartmaji in glamping objekti

Zasnova nove Ribičije ostaja podobna z dodatnimi apartmaji in glamping objekti.
SmartAD -video