Del znamenitega Lent Festivala bo letos tudi športno obarvan. Tokrat bo namenjen tako vrhunskim športnikom, kot tudi rekreativcem ter tistim, ki redko zapustijo udobje domačega naslanjača.

V soboto boste znamenito Kalvarijo lahko premagali v odlični družbi, obeta se namreč športni dogodek za staro in mlado, že štiri dni kasneje, v sredo, 29. junija, pa se bo mogoče udeležiti še prireditve Obkrožimo Piramido. Otresite torej prah iz starih športnih copat in se pridružite.

Epidemija je terjala svoj davek

Med najbolj usodne opomnike epidemije zagotovo sodi pomanjkanje gibanja, ki je najbolj prizadelo najmlajšo in najstarejšo populacijo. Letošnji Lent Festival bo zato tudi športno barvan. Oba športno-rekreativna dogodka bosta potekala v organizaciji Športnega društva in športnega programa Gibki, prožni, vsega zmožni.

Prireditev Premagajmo Kalvarijo bo potekala v soboto in bo barvito obarvana. Lahko se udeležite kakega izmed terminov nordijske hoje, noge pretegnete na medgeneracijskem pohodu, otroci pa bodo zagotovo z veseljem svoje spretnosti preverili na športnem poligonu in pri zabavnih igrah na prostem, tisti z malo več kondicije pa se bodo zagotovo preizkusili na rekreativnem trail teku na 11 ali 22 kilometrov. 

V primeru slabega vremena bodo vse prireditve prestavljene na nedeljo, še sporoča organizator.

Naslednjo priložnost, da športne copate peljete na sprehod v skupinski akciji pa boste imeli že v sredo, 29. junija. Takrat se obeta skupnostna športna akcija z naslovom “Obkrožimo” Piramido. Organizatorji zainteresirane vabijo, da se na Piramido v eni uri povzpnejo čim večkrat, na koncu pa bodo razglasili končno skupno število vzponov.

Ljubitelje fotografiranja še pozivajo, naj svoj podvig slikajo in ga objavijo s ključnikom #obkrozimopiramido2022. Več podrobnosti o dogodkih, za nekatere je potrebna tudi predhodna prijava, najdete na spletni strani www.ultrarobert.si.