Slovenija je uvedla začasno zaščito za osebe, ki so od 24. februarja dalje pobegnile iz Ukrajine zaradi ruske invazije. Namestitev za begunce nudi vedno več občin, med njimi je tudi Občina Duplek, v kateri se jih trenutno nahaja 21.

Dobrodošla tudi finančna pomoč

Kot so zapisali na Občini Duplek, v občini trenutno biva 21 oseb iz Ukrajine, ki se nahajajo pri sorodnikih. “Njihovo število se iz dneva v dan veča, zato tudi presegajo zmogljivosti naših družin,” so ob tem dodali.

V prihodnjih dneh se pričakuje povečano število ljudi, zato sprašujejo, če ima kdo možnost nastanitve zanje. 

Trenutno se išče nastanitev za štiri osebe – dve ženski in dva otroka. Če jih je kdo pripravljen sprejeti ali ima prosto sobo ali stanovanje, prosijo, da to sporočijo na elektronski naslov Občine Duplek: [email protected] ali [email protected].

Ob tem še dodajo, da zaradi velikega finančnega zaloga, ki ga predstavljajo družine, naprošajo vse, ki so pripravljeni tudi finančno pomagati, da to javijo in na občini bodo posredovali njihov kontakt. “Pomagajmo ljudem v stiski in težkih trenutkih, kajti njihove bolečine in trpljenja ni mogoče opisati,” so še zapisali.