Ponovna otvoritev Lidlove trgovine v Mariboru na Ptujski cesti bo v četrtek, 14. septembra, ob 8. uri zjutraj. Nova trgovina bo podobna Lidlovi trgovini v Borovi vasi, ki jo Mariborčani zdaj že dobro poznajo. Bo večja, kot so je bili kupci navajeni doslej, saj bo imela kar 1400 kvadratnih metrov prodajne površine, prinesla bo sodobno, izčiščeno in navdihujočo notranjost, zgrajena bo pretežno iz aluminija, lesa in stekla.

Sanitarije za kupce in nove blagajne

Imela bo tudi velike steklene površine, kar bo omogočalo več naravne svetlobe, ob vstopu pa bo kupce v notranjost prodajnega prostora prijazno povabil svetel in vizualno toplo zasnovan predprostor.

Dobrodošle spremembe bodo tudi na blagajnah, ki bodo imele podaljšan pult in nove blagajne na dotik, kupcem bodo na voljo tudi sanitarije, sodelavkam in sodelavcem pa prostornejši in svetlejši prostori za zaposlene. Imela bo tudi vgrajeno toplotno črpalko za pouporabo toplote iz hladilnih vitrin, kar bo omogočalo ogrevanje z naravnimi viri toplote, na parkirišču pa dve polnilni postaji za električni avtomobil.

Ponudba “Lidl to go”

Ponudba bo običajna, kot v drugih trgovinah, novost, ki jo ponujajo v nekaterih novih oziroma prenovljen trgovinah, pa je linija izdelkov za na pot Lidl to Go, za Maribor24.si pojasnijo v Lidl Slovenija: “Gre za že pripravljene tople jedi (burgerje, tortilje, pica štručke, piščančje medaljončke), hlajene izdelke (osvežilne solate, smutije ali jogurte), tople napitke (čaj, kava) in druge dobrote.”

V Mariboru imajo vključno s to trgovino pet trgovin, v katerih je trenutno zaposlenih nekaj več kot 100 oseb: “Pred kratkim smo imeli razpisan oglas za nova delovna mesta v Štajerski regiji, tako da nekaj dodatnih zaposlitev bo. V Lidlu Slovenija tudi v letu 2017 in v prihodnje še načrtujemo širitev svoje prodajne mreže, prav tako pa je predvidenih še nekaj širitev in tudi prenov obstoječih trgovin.”