Sveta Ana bo v drugi polovici julija s številnimi prireditvami in dogodki zaznamovala 26. občinski praznik. Dogajanje se bo začelo v petek, 19. julija, s 17. Anino paleto, likovno kolonijo v središču Sveta Ane. Tisti dan bo še v Jejžovi brunarci v Žicah tekmovanje v namiznem nogometu in pikadu, od 19. ure dalje pa bo v kulturnem domu osrednja prireditev ob občinskem prazniku Tu sem doma s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad. Zvečer ob 20. uri bo v športnem parku gasilsko nočno tekmovanje. 

13. tekmovanje v kuhanju štajerske kisle juhe

Sobota, 20. julija, bo minila v znamenju kolesarjenja po Anini poti. Zbirališče kolesarjev bo ob 9. uri v centru Svete Ane. Pol ure kasneje bo krenila na pot konjenica Društva konjenikov Srebrni jezdec, ki se bo zbrala pri Turistični kmetiji Mihelič. Ob 17. uri se bo pri BB baru začelo 13. tekmovanje v kuhanju štajerske kisle juhe, od 18. ure dalje pa bo v športnem parku turnir v malem nogometu med zaselki občine. Zvečer ob 20. uri se bo pod šotorom nad športno dvorano začel Anin' roll 2024 v organizaciji MKK kulturna zadruga Sveta Ana. 

Stand up Tadeja Toša

Nedelja, 21. julija, se bo začela z ekipnim in posamičnim tekmovanjem v športnem ribolovu pri Jerebičevem ribniku v Lokavcu in nadaljevala z 11. srečanjem zakoncev jubilantov v župnijski cerkvi. Maševal bo pater dr. Vinko Škafar. Ob 11. uri bodo v Avli Antona Fašinga odprli razstavo del, nastalih na Anini paleti, popoldne bo v športnem parku tekmovanje v spikeballu, od 20. ure pa si boste lahko na ploščadi pred športno dvorano ogledali stand up Tadeja Toša. Vstopnice za predstavo bodo na voljo v kavarni Bara Borza. 

Dan odprtih vrat novega poslovno-stanovanjskega objekta

22. julija bo v športni dvorani turnir v namiznem tenisu (ekipno in posamično), v KTC Sveta Ana pa lahko prisluhnete potopisnemu predavanju o Drugem svetu - Filipinih. Od 20. ure dalje bo predaval Sebastjan Soba. V torek, 23. julija, ob 10. uri Knjižnica Lenart v sodelovanju z Občino pripravlja pravljično doživetje v mini vasici. Dogodek je primeren za otroke do 8. leta starosti. Ob 16. uri se bo v športni dvorani začel turnir v badmintonu (ekipno in posamično), uro kasneje pa meddruštveno kegljanje s kroglo na vrvici v športnem parku. Med 17. in 20. uro Gradnje Lenart prirejajo dan odprtih vrat novega poslovno-stanovanjskega objekta na Krivem Vrhu, zvečer ob 21. uri pa si boste v okviru Kina pod zvezdami na osrednjem trgu ogledali film Dedek gre na jug. 

24. julija, v sredo, bo od 9. ure dalje v kuhinji v pritličju občinske stavbe delavnica za osnovnošolske otroke, ki jo prireja Društvo kmečkih žena in deklet Sveta Ana, zvečer ob 20. uri bo na osrednjem trgu prireditev Ples pod lipo v izvedbi folklorne skupine KD Sveta Ana. 

Kantavtorski večer s Tadejem Vesenjakom

25. julija ob 9. uri se bodo kolesarji odpravili na kolesarjenje po poteh občine Sveta Ana (prireja Društvo upokojencev Sveta Ana), turnir v ulični košarki pa se bo v športnem parku začel ob 17. uri. Od 18. ure dalje bo v Avli Antona Fašinga večer praktičnih nasvetov s psihologinjo Sabino Majerič Kako se (ne) obnašamo do žalujočih. Športno društvo Jejž zvečer prireja dan odprtih vrat Jejžove brunarce, ob 20. uri pa bo na ploščadi pri preši v središču Svete Ane KantAna: kantavtorski večer s Tadejem Vesenjakom. 

Sveta maša z Martinom Golobom 

V petek, 26. julija, se bo ob 10. uri začela sveta maša ob prazniku občine, maševal bo priljubljeni duhovnik Martin Golob. Od 16. ure dalje bo v športni dvorani turnir v badmintonu za otroke od 5. do 9. leta starosti, ob 17 pa se bo v Lokavcu začela gasilska operativna vaja. Ob 18. uri lahko v Avli Antona Fašinga prisluhnete predavanju Tanje Borko na temo prve pomoči pri otroku, od 20. ure dalje pa v šotoru nad športno dvorano prireditvi ob 25. obletnici cerkveno-prosvetnega  pevskega zbora KD Sveta Ana. 

Sobota, 27. julija, bo minila v znamenju turnirja v odbojki za mešane ekipe (od 9. ure dalje na športnem igrišču pri baru Bolšec), vlečenja vrvi (od 14. ure dalje pri BB baru) in postavitve klopotca (od 18. ure dalje na razgledni ploščadi v središču občine).

Tradicionalna žegnanjska nedelja

Praznovanje v okviru Aninega tedna bodo zaključili na žegnanjsko nedeljo, 28. julija. Ob 7.30 bo v župnijski cerkvi sveta maša, ki jo bo vodil nadškof Anton Stres, od 9. ure dalje sledi družabno srečanje z gasilci pod velikim šotorom. Po središču občine bo, kot je v navadi, mimohod godbe na pihala in Twirling kluba Aninih mažoretk. Slovesna sveta maša se bo začela ob 10. uri, maševal bo nadškof Anton Stres. Od 18. ure dalje pa se udeležite tradicionalne gasilske veselice v šotoru nad športno dvorano z ansamblom Naveza in drugimi gosti.