Snega so se danes razveselili tudi v osrednjih Slovenskih goricah. Nekoliko več centimetrov kot v ravninskih občinah ga je zapadlo na Sveti Ani, ki leži na nadmorski višini 360 metrov. Da bi zagotovili prevoznost cest, so bili cestarji na delu že ponoči. Prve ekipe, kot nam je povedal župan Martin Breznik, so se na teren odpravile že ob pol štirih zjutraj. Sprva so posipavali ceste, kasneje tudi plužili. 

[[image_2_article_62433]]

[[image_3_article_62433]]

Šolske prevoze opravljajo z dvema avtobusoma, oba sta v občinski lasti 

Zaradi dobre organiziranosti in pravočasnega posipavanja cestišč v anovski občini ni bilo težav v prometu, vsi so pravi čas ali z malo zamude prišli v službo. Res pa je, da morajo tudi vozniki sami v teh razmerah prilagoditi vožnjo in svoje vozilo opremiti z zimsko opremo. Prav tako ni bilo težav z avtobusnimi šolskimi prevozi. Voznik je že včeraj na kolesa namestil verige in vse otroke varno pripejal v šolo. "V naši šoli je okoli 55 odstotkov otrok vozačev," je pojasnil ravnatelj šole Aleksander Šijanec. Šolske avobusne prevoze sicer na Sveti Ani izvajajo z dvema avtobusoma; oba sta občinska. 

[[image_1_article_62433]]

Snega so se še najbolj razveselili otroci, zlasti vrtčevski bodo danes zagotovo odšli na sneg, je še dodal Šijanec. Ob prvi pošiljki snega v letošnji zimi je šola organizirala zimski športni dan.