Sveta Ana v Slovenskih goricah

FOTO: Tudi na Sveti Ani pomahali šolskemu letu v slovo, med devetošolci šest zlatih odličnjakov

Damjan Veršič, 24.06.23 ob 03:20

V četrtek so v športni dvorani na Sveti Ani pripravili zaključno šolsko prireditev.

FOTO: Tudi na Sveti Ani pomahali šolskemu letu v slovo, med devetošolci šest zlatih odličnjakov

Osnovno šolo Sveta Ana v šolskem letu, ki se je včeraj uradno izteklo, zapušča 21 devetošolcev, šest med njimi  je odličen uspeh doseglo v vseh devetih letih izobraževanja. To so: Alina Kokol, Gal Bauman, Saša Vučetič, Larisa Rola, Eva Marija Lebar in Pavel Šijanec. 9. junija so imeli valeto, takrat jih je obiskal tudi župan občine Sveta Ana Martin Breznik in jih obdaril s protokolarnim darilom. 15. junija jim je šola razdelila spričevala.

“Osnovno šolo je zapustila generacija, ki je bila zelo uspešna na športnem področju. Med njimi je učenec, ki je na evropskem prvenstvu v karateju osvojil 9. mesto, v NK Jurovski Dol so tudi naši nogometaši, ki so bili na koncu prvaki sezone v ligi pod okriljem MNZ Maribor. Nekaj učenk je bilo močnih v plesu, uspešni so bili na likovnem področju, …” nam je povedal ravnatelj Osnovne šole Sveta Ana Aleksander Šijanec.

Premierno so prikazali muzikal Kekec

Zaključno prireditev je sicer osnovna šola pripravila v četrtek popoldne v anovski športni dvorani, z njo so zaznamovali tudi prihajajoči dan državnosti. Izpostavili so pomembnejše dosežke učencev v tem šolskem letu, podelili priznanja, se spomnili dneva državnosti, nato pa je sledil ogled premiere muzikala Kekec, v katerem sodeluje 15 učencev  pod mentorskim vodstvom Karin Petko in Nataše Petek.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51