Zaradi posedle ceste, ki je ogrožala varnost prometa, se je Občina Sveta Ana kljub neugodnim vremenskim razmeram odločila za sanacijo plazu ob občinski cesti v Kremberku. Zaradi narave del, v območju vozišča je potreben prekop v gobini približno pet metrov, so morali danes, v četrtek, za nekaj ur popolnoma zapreti cesto.  Popolna zapora bo predvidoma trajala do 13. ure. 

Prva faza sanacije naj bi trajala okoli 14 dni 

V prihodnjih dneh bodo na območju sanacije plazu nadaljevali z deli. Potrebno bo izkopati globoke drenaže, ki jih bodo v dogovoru z lastniki izvajali izven območja ceste. Zaradi narave del in dostave materiala bo občasno še oviran promet, zato bo najverjetneje vzpostavljena  delna zapora ceste, nam je povedal župan občine Sveta Ana Martin Breznik. Dodaja, da naj bi prva faza sanacije trajala okoli 14 dni, po utrditvi terena bodo, če bodo uspleli pridobiti finančna sredstva, rekonstruirali cesto. 

Doslej so sicer v anovski občini sanirali deset plazov, med njimi tudi tistega, ki je v Krivem Vrhu ogrožal stanovanjski objekt. Ob tem so sanacijska dela opravljali še v Kremberku, v Frolehu, na lokalni cesti proti Bačkovi, zaustavili so plaz na javni poti v Ročici, ki je bila nekaj časa zaprta.