Po 24 letih dela, padcev in borb se lahko Twirling klub Aninih mažoretk pohvali z uvrstitvijo na evropsko mažoretno prvenstvo. Zadnje tekmovanje v letošnji sezoni - 23. odprto državno prvenstvo mažoret Slovenije združenih zvez MTZS in NBTA v Ribnici jim je prineslo vrhunske rezultate in vstopnico za evropsko raven. 

Prvič so se preizkusili v kategoriji showtwirl accessories solo, v kateri je Ana Kramberger osvojila solidno 6. mesto.

Solo mažorete kadet:

1.mesto LEJLA MORINA

2.mesto EVA POLENŠAK S

Solo mažorete youth:

2.mesto ANA KRAMBERGER

4.mesto SARA RADOVANOVIĆ

6.mesto TIANA MARIJA NIKL

7.mesto LINA KOP

Solo mažorete senior:

2.mesto TIA PERKO

Par mažorete kadet:

1.mesto MAJA LONČARIČ in MINEA VOGRIN

2.mesto LIJA KOP in LARA REHER

Exhibition team junior 2.mesto

Na Nizozemsko potujeta dve skupini 

"Že v lanskem letu smo ciljali na evropsko prvenstvo. Na koncu nam je zmanjkalo zelo malo, manj kot ena točka. Tako da smo se tokrat na tekmovanje pripravljali celo leto. Kot kaže se je obrestovalo, saj sta se na evropsko prvenstvo uvrstili kar dve naši skupini," nam je povedala predsedica kluba Lea Kramberger. 

[[image_1_article_67233]]

Na evropsko mažoretno prvenstvo, ki bo oktobra na Nizozemskem, sta se tako uvrstili skupini juniork in kadetinj. Na Nizozemsko potujeta z nekoliko dodelano koreografijo z državnega prvenstva. "S tem, da smo se sploh uvrstili na evropsko prvenstvo, smo že dosegli svoj cilj. Ostajamo na realnih tleh in pred prvenstvom nimamo prevelih pričakovanj. V zadnjih 24 letih je bilo ogromno odrekanja, v tem času se je v klubu zamenjalo veliko tekmovalk in strokovnega kadra. Zdaj pa smo končno na zeleni veji, ko imamo tako podporo staršev kot lokalne skupnosti, kar je najpomembneje," doda predsednica, ki klub vodi že četrto leto. 

To pa ni edini uspeh anovskih tekmovalk. V začetku junija so se udeležile mednarodnega tekmovanja v mažoretni in twirling disciplini v Samoboru na Hrvaškem. Domov so se vrnile z več kompleti medalj v obeh disciplinah, in to tako v solo nastopih kot tudi v parih in skupinah. 

Tudi letos bodo organizirali poletni tabor 

Tudi letos bo klub v času občinskega praznika organiziral poletni tabor (od 15. do 18. julija), na katerem bodo poskrbeli za veliko zabave in plesa. Tabor je primeren za vse, ki želijo popestriti počitniške dni, se naučiti kakšnega novega plesnega koraka, spoznati osnove gimnastike, palice in se ob tem še zabavati. Dodali bodo še vodne igre, štafetne igre s palico, poslikave obrazov, delavnice, ...  Poskrbeli bodo tudi za malico in kosilo. 

Twirling klub Aninih mažoretk je bil ustanovljen 16. oktobra 2000 z namenom, da bi se v njem učili twirlinga, jazza in mažoretnih ter drugih plesov. Trenutno združuje od 40 do 50 članic. Dekleta so predvsem uspešna na državnih tekmovanjih, dve tekmovalki, Tajda Padovnik in Tia Perko, sta se leta 2023 udeležile svetovnega prvenstva v twirlingu v Liverpoolu.