Turistično društvo Sveta Ana letos organizira že 26. prvomajski pohod po Anini poti. Ljubitelji pohodništva, narave in veselega druženja se bodo v sredo, 1. maja, zbrali ob 9. uri pred občinsko stavbo v središču Svete Ane, kjer jih bosta pozdravila župan Martin Breznik in nova predsednica turističnega društva Anja Tlakar

Prijavnina za odraslo osebo znaša 10 evrov, za otroka 5 evrov. V ceno je všteta malica med potjo in golaž ob zaključku poti. 

Tudi letos se bodo pohodniki, v najboljših časih jih je bilo tudi do tristo, v zadnjih letih okoli sto, odpravili po trasi 20-kilometrske poti. “Iz centra Svete Ane bomo šli preko Kremberka, Ledineka, Dražen Vrha, Rožengrunta, dela Lokavca do Ščavnice in čez Krivi Vrh nazaj na izhodišče,” nam je povedal dosedanji predsednik turističnega društva Feliks Berič. Pri tem je zanimivo, da že vrsto let opažajo, da se anovskega pohoda v večji meri udeležujejo pohodniki od drugod, manj pa domačini. Med njimi je tudi precej Avstrijcev. 

Ob koncu ne sme manjkati tradicionalni golaž 

Med pohodom se bodo večkrat ustavili in občudovali lepote slovenskogoriške pokrajine. Domačini pohodnikom z veseljem ponudijo kakšen kozarček, nekoliko daljši postanek bodo napravili na posestvu Mihelič v Rožengruntu, kjer jih bo čakala tudi gibanica. Na izletniški kmetiji Gundel - Šenveter si bodo, kot je običaj, privoščili malico. 

Ob zaključku pohoda sledi tradicionalni golaž. Kjer si ga bodo privoščili, v tem trenutku še ni čisto jasno. Morda, tako kot lani, na Edrovi lovski koči na Zgornji Ščavnici, če pa bodo nekoliko skrajšali zadnje kilometre, pa najbrž kar pri Edru v središču Svete Ane.