Šentilj

Preverili smo, na kak način se v občinah Šentilj, Lenart, Maribor, Ruše, Duplek in Sveta Trojica lotevajo gradnje kanalizacijskega omrežja in čistilnih naprav. Ali pri tem koristijo zgolj lastna proračunska sredstva ali se trudijo pridobiti tudi državni in evropski denar? Občinske uprave smo povprašali še o tačas aktualnih gradbiščih in načrtovanem na področju čiščenja in odvajanja odpadnih voda.

Damjan Veršič2 tedna

V Šentilju gradijo nov trgovski center, v katerem bosta trgovina in kavarna. Investitorja projekta sta domačina Nada in Igor Krapše, ki bosta na ta način v kraj pripeljala priznanega trgovca.

Damjan Veršič4 tedni

V Centru Mond Šentilj glede nadaljnjega poslovanja čakajo na odlok vlade. Glavnina njihovih gostov še vedno prihaja iz Avstrije.

Damjan Veršič1 mesec

Rumeni muškat in jabolčni sok družinske kmetije Dreier z Zg. Velke sta na prestižnem izboru Dobrot slovenskih kmetij prejela zlati priznanji.

Jerneja Potočnik2 meseca

Občina Šentilj je s prenovo obstoječih in dograditvijo novih prostorov vrtca, ki so bili danes predani v uporabo, zagotovila sodoben prostor za predšolsko varstvo otrok v Sladkem Vrhu. Vrtec so otvorili mag. Štefan Žvab, župan Občine Šentilj, Andreja Košti, ravnateljica Osnovna šola Sladki Vrh in Marijan Pojbič, poslanec DZ iz Sladkega Vrha.

Uredništvo3 meseci

Zaradi velikega števila avstrijskih državljanov, ki se nenadoma zaradi strahu pred porastom števila okuženih na Hrvaškem vračajo domov, nastajajo velike kolone tudi na slovensko-avstrijski meji.

Uredništvo3 meseci

FOTO in VIDEO: Če že slišimo za brod, si v mislih običajno naslikamo Prekmurje, le malokdo pa ve, da je brod mogoče najti veliko bližje Mariboru. Brod v Sladkem Vrhu vas na avstrijsko stran in nazaj popelje povsem brezplačno, če pa imate s seboj še kolo, so šentiljska občina in obmurske kolesarske poti na avstrijski strani kot nalašč za izlet.

Jerneja Potočnik4 meseci

Še posebno močan udarec ob epidemiji so doživele tudi slovenske igralnice, ki so ob zaprtju meja ostale brez večine svojih rednih gostov. O »prebujanju« Hitovih igralnic, dogajanju med epidemijo ter načrtih za prihodnost z vodjo centra Mond v Šentilju, Ahacem Pinterjem.

Jerneja Potočnik4 meseci

Občina Šentilj je prenovila del ceste, ki pomeni večji zagon turistični dejavnosti vinorodnim krajem ob avstrijski meji. Šentiljska občina v času gradbene sezone ureja tudi veliko ostale komunalne infrastrukture.

Uredništvo4 meseci

V svojem življenju je Bojan Belna preživel marsikaj, a vse težave mu je uspelo premagati. Danes se lahko pohvali s številnimi novogradnjami, ki so vplivale na razvoj Šentilja. Je tudi edini živeči Slovenec, ki ima svojo ulico.

Uredništvo5 mesecev

Včeraj so v Jareninskem dolu začeli z izvajanjem gradbenih del na izgradnji primarnega dela optičnega omrežja Rune. Gradijo odsek proti Šentilju in proti Pesnici.

Uredništvo5 mesecev