Šentilj

V Kamnici bo potekal že tradicionalni humanitarni pohod “NA NOGE! Za boljše življenje.” Zbirala se bodo sredstev za družino iz Šentilja. Organizatorji vabijo k dobrodelni rekreaciji in medgeneracijskemu druženju.

Uredništvo3 tedni

Potem ko so Domu pod gorco dodelili tri osebe, Dom Danice Vogrinec ne bo imel nobenega. Direktor Marko Slavič je precej razburjen in poudarja, da bodo sprožili ustavno presojo. Delež sofinanciranja vključenih v program javnih del v občinah se je v letu 2020 s strani zavoda za zaposlovanje zmanjšal iz 65 na 60 odstotkov.

Gabrijel Toplak4 tedni

Oskrba na daljavo s pomočjo napredne tehnologije starejšim, invalidom ali bolnikom dovoljuje, da več časa ostanejo v domačem okolju in so obenem samostojnejši, medtem ko njihovim svojcem precej olajša skrb. Pa se zanjo odločajo? Preverili smo pri občinah, ki so E-oskrbo svojim občanom subvencionirale.

Gabrijel Toplak1 mesec

Po poročanju prometno-informacijskega centra ta nastaja med Šentiljem in Pesnico proti Mariboru.

Uredništvo3 meseci

Prva faza, ki se končuje med Pesnico in Šentiljem ter državno mejo, je bila izjemno zahtevna, saj so morala biti vsa ključna dela opravljena v 50 dneh popolne zapore proge.

Uredništvo3 meseci

Novi odsek železniške proge Maribor-Šentilj bo gradil konzorcij podjetij Pomgrad, Kolektor, SŽ-ŽGP, GH-Holding in Gorenjska gradbena družba. Odločitev o izbiri ponudnika je že pravnomočna, sledil bo podpis pogodbe. Dela, ki jih je izvajalec ocenil na slab 101 milijon evrov, naj bi se začela v začetku prihodnjega leta.

Uredništvo5 mesecev

Država in Občina Šentilj prenavljata največje prometno ozko grlo v Šentilju. Po zaključku križišča tudi prenova osrednje ulice ob železnici, ki jo bo obnovila država v okviru prenove železniške proge.

Uredništvo5 mesecev

Infrastrukturna ministrica je danes po obisku Šentilja, Pesnice in na koncu še Maribora, tudi poudarila, da država nima pravne podlage, da na cesti H2 zahteva vinjeto.

Gabrijel Toplak5 mesecev

Tudi letos v Šentilju svoj krajevni in cerkveni praznik obeležujejo z vrsto prireditvami.

Uredništvo6 mesecev

Obnova omenjene proge bo omogočila, da se bo število vlakov med Mariborom in Šentiljem povečalo s 67 na 84 dnevno.

Uredništvo6 mesecev

Na Štajerski avtocesti se je pripetila še ena nesreča, nastajajo zastoji.

Uredništvo7 mesecev