Šentilj

Občina Šentilj je s prenovo obstoječih in dograditvijo novih prostorov vrtca, ki so bili danes predani v uporabo, zagotovila sodoben prostor za predšolsko varstvo otrok v Sladkem Vrhu. Vrtec so otvorili mag. Štefan Žvab, župan Občine Šentilj, Andreja Košti, ravnateljica Osnovna šola Sladki Vrh in Marijan Pojbič, poslanec DZ iz Sladkega Vrha.

Uredništvo3 tedni

Zaradi velikega števila avstrijskih državljanov, ki se nenadoma zaradi strahu pred porastom števila okuženih na Hrvaškem vračajo domov, nastajajo velike kolone tudi na slovensko-avstrijski meji.

Uredništvo1 mesec

FOTO in VIDEO: Če že slišimo za brod, si v mislih običajno naslikamo Prekmurje, le malokdo pa ve, da je brod mogoče najti veliko bližje Mariboru. Brod v Sladkem Vrhu vas na avstrijsko stran in nazaj popelje povsem brezplačno, če pa imate s seboj še kolo, so šentiljska občina in obmurske kolesarske poti na avstrijski strani kot nalašč za izlet.

Jerneja Potočnik2 meseca

Občina Šentilj je prenovila del ceste, ki pomeni večji zagon turistični dejavnosti vinorodnim krajem ob avstrijski meji. Šentiljska občina v času gradbene sezone ureja tudi veliko ostale komunalne infrastrukture.

Uredništvo2 meseca

V svojem življenju je Bojan Belna preživel marsikaj, a vse težave mu je uspelo premagati. Danes se lahko pohvali s številnimi novogradnjami, ki so vplivale na razvoj Šentilja. Je tudi edini živeči Slovenec, ki ima svojo ulico.

Uredništvo2 meseca

Včeraj so v Jareninskem dolu začeli z izvajanjem gradbenih del na izgradnji primarnega dela optičnega omrežja Rune. Gradijo odsek proti Šentilju in proti Pesnici.

Uredništvo2 meseca

Danes je žalosten dan za obiskovalce gozdne igralnice v Ceršaku, saj je nekdo uničil gozdno igralnico.

Uredništvo3 meseci

Po začasni ustavitvi montaže novega papirnega stroja, skupina SHP nadaljuje z izvajanjem velikega investicijskega projekta namestitve najsodobnejše tehnologije izdelave papirja v svoji tovarni Paloma v Sladkem Vrhu.

Uredništvo3 meseci

Brod čez Muro v Sladkem Vrhu ponovno obratuje. Uporabljajo ga predvsem kolesarji in pohodniki iz obeh strani meje.

Uredništvo3 meseci

Minister, pristojen za strateške projekte in kohezijo, v Pesnici napovedal skorajšnjo odločitev o dveh operativnih programov za črpanje evropskih sredstev

Uredništvo4 meseci

V družbi Hit bodo v soboto vnovič odprli vrata dveh igralniško-zabaviščnih centrov in igralnega salona ob avstrijski meji. Odpirajo se igralnica in hotel Mond v Šentilju, igralnica in hotel Korona ter igralni salon Casinò Larix v Kranjski Gori. V družbi Hit pozdravljajo možnost prostega prehoda gostov iz Avstrije.

Uredništvo4 meseci