Šentilj

Z županom Občine Šentilj mag. Štefanom Žvabom smo se pogovarjali o velikem razvojnem napredku občine, ki ga doživlja v zadnjih letih. Sam Šentilj po več desetletjih z velikimi infrastrukturnimi projekti spreminja podobo. Celotna občina se je tudi turistično prebudila in se razvija, kar je bilo pred časom skoraj nepredstavljivo.

Uredništvo4 tedni

Po poročanju prometno-informacijskega centra ta nastaja med Šentiljem in Pesnico proti Mariboru.

Uredništvo2 meseca

Prva faza, ki se končuje med Pesnico in Šentiljem ter državno mejo, je bila izjemno zahtevna, saj so morala biti vsa ključna dela opravljena v 50 dneh popolne zapore proge.

Uredništvo2 meseca

Država in Občina Šentilj prenavljata največje prometno ozko grlo v Šentilju. Po zaključku križišča tudi prenova osrednje ulice ob železnici, ki jo bo obnovila država v okviru prenove železniške proge.

Uredništvo3 meseci

Infrastrukturna ministrica je danes po obisku Šentilja, Pesnice in na koncu še Maribora, tudi poudarila, da država nima pravne podlage, da na cesti H2 zahteva vinjeto.

Gabrijel Toplak4 meseci

Tudi letos v Šentilju svoj krajevni in cerkveni praznik obeležujejo z vrsto prireditvami.

Uredništvo5 mesecev

Obnova omenjene proge bo omogočila, da se bo število vlakov med Mariborom in Šentiljem povečalo s 67 na 84 dnevno.

Uredništvo5 mesecev

Na Štajerski avtocesti se je pripetila še ena nesreča, nastajajo zastoji.

Uredništvo6 mesecev

Na slovenskem železniškem omrežju je trenutno eden večjih projektov modernizacija železniške proge Maribor-Šentilj. Ta poteka v več fazah, direkcija za infrastrukturo pa je prejšnji teden odprla ponudbe za gradnjo novega odseka, ocenjenega na največ 101 milijon evrov. Prispele so tri ponudbe; oddali so jih Pomgrad, Cengiz in Strabag.

Uredništvo6 mesecev

Gostilna Meja v Šentilju, v bližini starega mejnega prehoda z Avstrijo, je že 19 let leta kamen spotike med zakoncema Vajnhandl, ki jo upravljata, in srbsko turistično družbo Putnik.

Uredništvo6 mesecev

250 milijonov vredna investicija v optično omrežje bo v treh letih velikemu delu slovenskega podeželja omogočila hitri internet. Pričetek gradnje letos v Šentilju in Litiji.

Gabrijel Toplak6 mesecev