Šentilj

Šentijska občina je koncesijo podelila specialistki družinske medicine Urški Ferk, ki bo svojo dejavnost opravljala v Sladkem Vrhu.

Uredništvo4 dnevi

Župan občine Šentilj mag. Štefan Žvab je izdal začasno odredbo o oprostitvi plačila najemnine za poslovne prostore, ki so v lasti Občine Šentilj.

Davorin Ferk2 tedna

Pred mejnim prehodom Šentilj v smeri proti Avstriji so vozila v koloni ustavljena na voznem in odstavnem pasu.

Uredništvo2 tedna

Kot je povedal, je ta ukrep nujen za zajezitev širjenje koronavirusa. Ob tem je še enkrat pozval vse občanke in občane, da svojih domov ne zapuščajo, če to ni zares nujno potrebno.

Uredništvo3 tedni

Ta vikend bo med 7. in 17. uro popolna zapora ceste Šentilj – Pesnica. Izvajala se bo rekonstrukcije nivojskega železniškega prehoda. Pri pesniškem rondoju se obnavlja propust čez potok.

Uredništvo4 tedni

Znana Sladoledarna Pingo je v torek v Šentilju pričela z delom v novem objektu, ki s svojim modernim izgledom ob novem nastajajočem velikem krožišču spreminja podobo centra kraja.

Uredništvo4 tedni

V Kamnici bo potekal že tradicionalni humanitarni pohod “NA NOGE! Za boljše življenje.” Zbirala se bodo sredstev za družino iz Šentilja. Organizatorji vabijo k dobrodelni rekreaciji in medgeneracijskemu druženju.

Uredništvo2 meseca

Potem ko so Domu pod gorco dodelili tri osebe, Dom Danice Vogrinec ne bo imel nobenega. Direktor Marko Slavič je precej razburjen in poudarja, da bodo sprožili ustavno presojo. Delež sofinanciranja vključenih v program javnih del v občinah se je v letu 2020 s strani zavoda za zaposlovanje zmanjšal iz 65 na 60 odstotkov.

Gabrijel Toplak2 meseca

Oskrba na daljavo s pomočjo napredne tehnologije starejšim, invalidom ali bolnikom dovoljuje, da več časa ostanejo v domačem okolju in so obenem samostojnejši, medtem ko njihovim svojcem precej olajša skrb. Pa se zanjo odločajo? Preverili smo pri občinah, ki so E-oskrbo svojim občanom subvencionirale.

Gabrijel Toplak2 meseca

Z županom Občine Šentilj mag. Štefanom Žvabom smo se pogovarjali o velikem razvojnem napredku občine, ki ga doživlja v zadnjih letih. Sam Šentilj po več desetletjih z velikimi infrastrukturnimi projekti spreminja podobo. Celotna občina se je tudi turistično prebudila in se razvija, kar je bilo pred časom skoraj nepredstavljivo.

Uredništvo4 meseci

Po poročanju prometno-informacijskega centra ta nastaja med Šentiljem in Pesnico proti Mariboru.

Uredništvo4 meseci