Martinovo so pretekli konec tedna zaznamovali tudi v občini Selnica ob Dravi, ki je sicer bolj kot po vinih znana po jabolkih. Kulturno društvo Pavza je pripravilo tradicionalni, letos že 11. Martinov pohod na Vinski vrh, hrib nad Selnico, kjer so zasajeni vinogradi.

Pohodniki so se v soboto, 11. novembra, zbrali pred občinsko stavbo v Selnici ob Dravi in ob 11.11 krenili na Vinski vrh. Na startu so prejeli kozarce in se podali na pot, ki očara s čudovitimi razgledi po Dravski dolini in letos tudi na že zasnežene vrhove sosednjega Pohorja. Na poti so pohodnike pričakale dobrote domačinov in lokalnih društev ter seveda žlahtna kapljica lokalnih vinarjev. Kot se za martinovo spodobi, so opravili tudi krst mošta.

“Presenečeni smo bili nad lepim obiskom ne samo Selničanov, ampak tudi obiskovalcev iz drugih krajev in celo iz drugih držav. Lep primer so študentje Italije in Nemčije, ki so se lani pohoda udeležili prvič in obljubili, da se ga bodo redno udeleževali tudi v prihodnje,” je povedala predsednica Kulturnega društva Pavza Mirjana Jesenek Mori. Veselje, ko iz mošta nastane pravo vino, je podelilo več kot 300 obiskovalcev. “Hvala vsem in se vidimo drugo leto.”