Selnica ob Dravi

Ena od zaposlenih je bila okužena in je okužbo nevede prenesla na ostale zaposlene. Zdaj je več kot polovica zaposlenih okuženih.

Uredništvo1 teden

45-letni Sandi Hirš iz Selnice ob Dravi, je v svojih najlepših letih zbolel za redko in zelo zahrbtno boleznijo motoričnega nevrona, njegova posledica pa je hitro propadanje skeletnih mišic.

Uredništvo2 tedna

Osrednja tema kulturnega dogajanja je tudi letos slovenski gledališki in filmski igralec Arnold Tovornik, največjo pozornost namenjajo otvoritvi razstave in predstavitvi knjige.

Sara Jagodič3 tedni

V Turističnem društvu Selnica ob Dravi so ob pomoči številnih domačinov te dni znova očistili in uredili okolico gradu Viltuš.

Uredništvo3 meseci

V Selnici ob Dravi so postavili estetsko oblikovane koše, ki so preko brezžične povezave programsko povezani z nadzornim sistemom, ki omogoča nadzor nad polnostjo koša. Ta podatke posreduje upravljavcu, da ve, kdaj izprazniti zabojnik.

Uredništvo5 mesecev

Danes ob 13. uri je v OŠ Selnica ob Dravi potekala predstavitev inovativne dezinfekcije prostorov z UV-C svetlobo. Tovrstna oblika dezinfekcije je medicinsko dokazana kot učinkovita, ultravijolična svetloba UV-C pa omogoča popolno odstranitev bakterij, plesni, spor in virusov.

Anita Grgić5 mesecev

Dvig povprečnine bo za vsako občino v teh časih več kot dobrodošel, med drugim tudi za mariborsko in okoliške občine, ki bodo zaradi finančnega priliva lahko izvedle kak dodaten projekt ali pokrile tekoče stroške, ki jih imajo zaradi epidemije koronavirusa.

Andreja Bjelan5 mesecev

Namen dezinfekcije, ki jo izvaja Mariborski vodovod je preventivne narave, izbran čas pa sovpada z napovedanimi sprostitvami omejitev, ki so bile sprejete ob začetku razglasitve epidemije COVID-19.

Uredništvo5 mesecev

Občinske uprave v teh dneh delujejo okrnjeno, brez uradnih ur. Ponekod so se investicije ustavile, drugje jih peljejo naprej. Mnoge okoliške občine se spopadajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, a gospodinjstva so marsikje vendarle prejela brezplačne zaščitne maske. Kaj sporočajo svojim občanom?

Andreja Bjelan7 mesecev

V teh izrednih razmerah ob poučevanju na daljavo imajo nekateri tamkajšnji starši doma težave, ker nimajo računalnikov oziroma telefonov, da bi lahko z otroki sledili učnemu procesu.

Gabrijel Toplak7 mesecev