Selnica ob Dravi

V Turističnem društvu Selnica ob Dravi so ob pomoči številnih domačinov te dni znova očistili in uredili okolico gradu Viltuš.

Uredništvo2 tedna

V Selnici ob Dravi so postavili estetsko oblikovane koše, ki so preko brezžične povezave programsko povezani z nadzornim sistemom, ki omogoča nadzor nad polnostjo koša. Ta podatke posreduje upravljavcu, da ve, kdaj izprazniti zabojnik.

Uredništvo2 meseca

Danes ob 13. uri je v OŠ Selnica ob Dravi potekala predstavitev inovativne dezinfekcije prostorov z UV-C svetlobo. Tovrstna oblika dezinfekcije je medicinsko dokazana kot učinkovita, ultravijolična svetloba UV-C pa omogoča popolno odstranitev bakterij, plesni, spor in virusov.

Anita Grgić2 meseca

Namen dezinfekcije, ki jo izvaja Mariborski vodovod je preventivne narave, izbran čas pa sovpada z napovedanimi sprostitvami omejitev, ki so bile sprejete ob začetku razglasitve epidemije COVID-19.

Uredništvo3 meseci

Občinske uprave v teh dneh delujejo okrnjeno, brez uradnih ur. Ponekod so se investicije ustavile, drugje jih peljejo naprej. Mnoge okoliške občine se spopadajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, a gospodinjstva so marsikje vendarle prejela brezplačne zaščitne maske. Kaj sporočajo svojim občanom?

Andreja Bjelan4 meseci

V teh izrednih razmerah ob poučevanju na daljavo imajo nekateri tamkajšnji starši doma težave, ker nimajo računalnikov oziroma telefonov, da bi lahko z otroki sledili učnemu procesu.

Gabrijel Toplak4 meseci