Ruše

Znana glasbena imena na Letnem odru Ruše

Damjan Veršič, 03.08.23 ob 03:52

Že 24. izvedba festivala Letni oder Ruše bo ponudila pester program, v katerem bo vsak našel nekaj zase.

Znana glasbena imena na Letnem odru Ruše

Javni zavod Športni park Ruše je tudi letos organizator tradicionalnega dogodka, ki v času poletja v Ruše vedno znova privabi veliko obiskovalcev od blizu in daleč. Festival Letni oder Ruše, že 24. po vrsti, bo tokrat potekal med 10. in 20. avgustom, na edinstveno prizorišče, kamniti amfiteater v objemu mogočnih smrek ob vznožju Pohorja, pa bo pripeljal številne znane glasbenike.

Letni oder Ruše je kamniti amfiteater v objemu gozda. Predstavlja resnično edinstveno kulturno prizorišče in ponos mesta Ruše. V osrčju zelene idile, v zavetju pohorskih smrek, se bodo na odru v naravnem amfiteatru letos ponovno zvrstila zveneča imena, kot so Trio Vivere, Avsenikov večer, Šank Rock, Klapa Bonaca, Zoran Predin, Parni valjak, smejali se bomo ob premieri stand up predstave Totega Reporterja Milana z naslovom Razloži ji, da ne bo … in Toneta Partljiča z naslovom Poroka čistilke Marije, v izvedbi Kulturnega društva Pekre – Limbuš. Prepustili se bomo kulinaričnim doživetjem »Želodec na povodec«, izpod rok odličnega food trucka Fidebo x 911. Pod okriljem Letnega odra bodo nastopili tudi zmagovalci 21. Kantfest Internationala.

“Potrudili smo se, da smo oblikovali program, v katerem bo vsak našel nekaj zase. Imamo narodnozabavno glasbo – Avsenika (Sašo Avsenik, Monika in Gregor), ki praznuje 70 let glasbenega ustvarjanja, opero, rock koncert (Šank Rock praznuje 40 let obstoja), Parni valjak, ki je letošnji vrhunec, stand up, … Slogan letošnje prireditve je Doživi Ruše!, ki je povezan s turizmom v občini. Nenazadnje smo v Rušah v začetku leta odprli turistično pisarno, ki je ključna za preboj ruškega turizma,” je o največji prireditvi v občini povedala Lucija Smolnik, vršila dolžnosti direktorja Javnega zavoda Športni park Ruše.

Kamniti amfiteater sprejme do 1200 ljudi, vsako leto prireditve v sklopu festivala obišče okoli 10 tisoč obiskovalcev.

Del spremljevalnega programa bo na prenovljenem trgu

Obiskovalce tudi letos čaka razgiban brezplačni spremljevalni program s koncerti, kulturnimi dogodki in vsakodnevno glasbo z vinilk v Tržnici Triglav. Bližnji prenovljeni Trg vstaje pred Občino Ruše bo gostil Pohorsko pravljico, čez celoten festival pa se bodo na trgu odvijali različni zanimivi dogodki: Stand – up Lucije Čirović, showcooking, koncert Petra Andreja z bandom in še mnogo več. Pestro bo tudi na Čolnarni pod Športnim parkom Ruše, kjer bo v soboto, 26. avgusta, ponudil osvežitev sedaj že utečen spust po reki Dravi, imenovan zDRAVAntura.

Zvesta ekipa z dobro podporo

Festivala ne bi bilo mogoče izvesti brez ekipe sodelavcev Javnega zavoda Športni park Ruše, ki že 24 let neutrudno skrbi za organizacijo in brezhibno izvedbo, podpore Občine Ruše, sodelavcev občinske uprave in režijskega obrata, nepogrešljivih gasilcev, društev, ustvarjalcev, posameznikov, prijateljev, sponzorjev, donatorjev in prostovoljcev. “Predvsem pa globok poklon sosedom in vsem Rušanom, ki nam vsako leto pričarajo edinstveno doživetje,” so zapisali v Športnem parku Ruše. To, da so na pomoč pri izvedbi festivala priskočili tudi prostovoljci izven ruške občine, je ena od posebnosti letošnjega dogodka. Organizatorji obenem posebej izpostavljajo dobro sodelovanje z organizacijami in društvi v občini Ruše. 

“V življenju je pomembno najti trenutke, ki nas navdihujejo, osvobajajo in povezujejo. Festival Letni oder Ruše je tisti, ki se odvija v objemu narave, kjer glasba in umetnost sežejo v naša srca ter ustvarijo nepozabne spomine. Letošnji program je ponovno sestavljen tako, da ustvarja neponovljivo vzdušje. Vabljeni, da se prepustite magičnemu doživetju glasbe in gledališča,” vabi ekipa Športnega parka Ruše, ki se bo skupaj s prostovoljci tudi letos potrudila, da bo festival navdušil vse obiskovalce in prinesel dobro voljo v regijo.

Prodaja vstopnic na www.letnioder.si/vstopnice in na recepciji Športnega parka Ruše.