Ruše

Zavod Rast za ruške osnovnošolce pripravlja drugi del aktivnih počitnic

Damjan Veršič, 06.08.23 ob 03:35

Med 7. in 18. avgustom se bo v Rušah in okolici zvrstilo veliko zanimivih in ustvarjalnih dogodkov.

Zavod Rast za ruške osnovnošolce pripravlja drugi del aktivnih počitnic

Zavod Rast Ruše, javni zavod za dolgotrajno oskrbo, v poletnem času osnovnošolcem od 1. do 5. razreda ponuja program aktivnih počitnic in z njimi veliko možnosti in priložnosti za ustvarjalno in doživetij polno preživljanje prostega časa otrok. Uvod v počitnice je predstavljal koncert Leopolda I, nakar so nadaljevali s prvim delom aktivnih počitnic v juliju, na katerih je sodelovalo med 25 in 30 otrok. V juliju so pripravili še poletno likovno šolo, prostore RAzsTavišča krasijo umetniška dela slikarja Janeza Repnika. Razstavo so odprli 17. julija s predstavitvijo umetnika, dela bodo razstavni prostor krasila še do 11. avgusta.

Ustvarjalnica z Robertom Kerežijem

Pekarna Saint Lorentz

Ogled Akvarija-terarija Maribor

Kulinarična delavnica

V mesecu avgustu nadaljujejo s programom novih 14-dnevnih aktivnih počitnic:

PONEDELJEK, 7.8.2023
Prvi dan aktivnih počitnic bo izletniško in kulinarično obarvan. Z avtobusom se bodo odpravili v Lovrenc na Pohorje in se v tamkajšnji pekarni Saint Lorenz preizkusili v pripravi sendvičev. Pridružili se bodo tudi lovrenškim poletnim aktivnim počitnicam in se podružili z otroki. Odhod iz Ruš je ob 9.15, predviden prihod nazaj je ob 14.30. Malica je iz nahrbtnika, kosila ta dan ne bo.

TOREK, 8.8.2023
V torek bodo postali pravi mali kuharski mojstri. S Štefko Kop – Štefkine dobrote bodo čisto sami pekli priljubljeno sladico, brownije. Da pa bo v želodčkih ostalo še vsaj malo prostora za kosilo, jih bodo nekaj prihranili za potem.

SREDA, 9.8.2023
Ste že slišali za Twisted Tales – ZVITE PRAVLJICE? To so pravljice za otroke in odrasle, ki jih vsi dobro poznamo. Le da so malo … drugačne. Učijo nas o drugačnosti in kako to drugačnost sprejemati.

ČETRTEK, 10.8.2023
V četrtek otroke čaka prav poseben dan. Lučka svetovanje bo za njih pripravila zanimivo in igrivo delavnico. Na delavnici se bodo spoznali z naravnimi materiali, ki ponazarjajo posamezno čustvo, in se nato pogovarjali o čustvih ter o tem, kako vplivajo na naše telo. Ob tem bodo tudi likovno ustvarjali in se podali v naravo.

PETEK, 11.8.2023
Prvi teden avgustovskih aktivnih počitnic bodo zaključili z obiskom ruške tržnice, kjer se bodo potopili v svet vinilnih plošč. Sledi kino popoldan.

PONEDELJEK, 14.8.2023
Prvi dan drugega tedna se bodo udeležili Festivala Pohorska pravljica na trgu pred občinsko stavbo. Prisluhnili bodo Alenki Spacal in njeni avtorski pravljici Plastelinčica in časopis ter likovno ustvarjali.

SREDA, 16.8.2023
Tudi v sredo nadaljujejo s Festivalom Pohorska pravljica. Zdenka Gajser, pravljičarka, mladinska knjižničarka in pesnica, bo na trgu pred občinsko stavbo predstavila pravljico Mamica Dravica. Po kosilu se bodo pridružili otvoritvi razstave DU Smolnik v RAzSTavišču Zavoda RAST Ruše.

ČETRTEK, 17.8.2023
Še en izlet bo takrat pred udeleženci aktivnih počitnic. Z avtobusom se bodo odpeljali v Maribor, kjer bodo spoznali glavno avtobusno postajo in vse vrste poklicev. Peljali se bodo tudi na ogled mesta Maribor z »Jurčkom«. Odhod iz Ruš ob 8.00, predviden prihod nazaj 14.45. Malica je iz nahrbtnika, kosila ta dan ne bo.

PETEK, 18.8.2022
Zadnji teden avgustovskih aktivnih počitnic bodo zaključili s športno obarvano s turnirjem iz ruskega kegljanja in ostalimi športnimi aktivnostmi na prostem v Bezeni.

Direktorica zavoda Irena Kukovec Stajan dodaja, da so predhodne prijave za aktivne počitnice že opravili, novih prijav, ker so vsa mesta zasedena, ne sprejemajo. Bodo pa 9. avgusta v obnovljenem kulturnem domu odprli razstavo umetnice Mateje Ogorevc, ki bo obiskovalce s čopičem popeljala v plesne ritme oblik, obrazov, pokrajin, …. 16. avgusta bodo v RAzSTavišču (v prostorih zavoda na Mariborski 31) odprli razstavo ustvarjalnih članic Društva upokojencev Smolnik – Zgodbe v kamenju, lesu in barvah.

Poletne počitnice bodo zaključili s koncertom EMKEJ-a z bandom, ki bo 1. septembra ob 19. uri na obnovljenem trgu v Rušah, v primeru slabega vremena pa v dvorani Zavoda Rast Ruše. Programsko pestra bosta tudi september in oktober.