Ruše

V soboto prihaja v Ruše eden največjih hrvaških pop-rock bendov

Damjan Veršič, 18.08.23 ob 03:40

Letni oder Ruše bo ta konec tedna doživel vrhunec.

V soboto prihaja v Ruše eden največjih hrvaških pop-rock bendov

Še do 20. avgusta se lahko v odpravite v Ruše in na edinstvenem kamnitem amfiteatru ob vznožju Pohorja doživite letošnjo že 24. izvedbo festivala Letni oder Ruše. Organizatorji, javni zavod Športni park Ruše, so z dosedanjim obiskom festivala  več kot zadovoljni. Vsi dosedanji veliki koncerti, Trio Vivere, Avsenikov večer, Šank Rock, Klapa Bonaca in Zoran Predin z zmagovalci 21. Kantfest Internationala, so bili izjemno dobro obiskani. Lucija Smolnik, v.d. direktorice Športnega parka Ruše, nam je povedala, da so bili vsi ti koncerti vrhunski, služilo jim je tudi vreme. Pri Avsenikih je na koncu občinstvo celo zaplesalo. “Veseli smo, da je med obiskovalci našega festivala veliko takih, ki v Ruše pridejo z drugih koncev Slovenije. Šankrokovce so recimo spremljali njihovi feni, ki tudi sicer prihajajo na njihove koncerte. Navdušeni so bili nad našim prizoriščem v objemu mogočnih smrek.”

FOTO: Letni oder Ruše

FOTO: Letni oder Ruše

FOTO: Letni oder Ruše

FOTO: Letni oder Ruše

Prihajajo z novo pesmijo in pevcem

Vrhunec prireditev bo sobotni koncert zasedbe Parni valjak, ki prihaja z novim pevcem in novo skladbo. Gre za pesem Moja glava, moja pravila, ki jo poje glasbenik Igor Drvenkar. Avtor nove pesmi je Husein Hasanefendič Hus, ki je tudi avtor brezčasnih hitov skupine, ob katerih so odraščale generacije poslušalcev. Igor je z svojo energijo, pristopom in glasom osvojil člane banda. Na Hrvaškem je že znano ime in eden najboljših mladih vokalistov, navdušil je z svojimi izvedbami v showu A – strana, ter muzikalih Lepotica in zver in Jesus Christ Superstar. Za novo pesem so posneli tudi kreativen videospot. Band, ki je obeležil že skoraj pol stoletja, prehaja v novo obdobje, saj brez muziciranja in nastopov enostavno ne morejo. Koncert bo v soboto, 19. avgusta, od 21. ure dalje.

Zanimiva bo tudi nedelja, ko si boste lahko ob 20. uri ogledali gledališko predstavo Poroka čistilke Marije Toneta Partljiča v izvedbi Kulturnega društva Pekre – Limbuš, ki praznuje 70 let obstoja.

Letošnji festival ima tudi dobrodelno noto; 1 evro od vsake prodane vstopnice namenijo za tiste, ki potrebujejo pomoč po poplavah. Ekipa dvajsetih prostovoljcev si vsak dan prizadeva, da zadeve tečejo nemoteno. Prodaja vstopnic na www.letnioder.si/vstopnice in na recepciji Športnega parka Ruše.