Unicefov dan, ki ga v občini Ruše praznujejo 17. decembra, je namenjen dobrodelnosti in pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Pod sloganom Za vsakega otroka v Zavodu Rast Ruše zbirajo izdelke, primerne za novorojenčke in bolne otroke. "Zbiramo odejice za novorojenčke v velikosti 60 krat 60 centimetrov. Veseli bomo tudi ninic, kapic, nogavičk, kvačkanih hobotnic ter preprostih igrač iz blaga ali lesa za otroke s pediatrične klinike. Prosimo za pazljivost z majhnimi delci, torej brez gumbov ali lepljenih malih delcev za novorojence, ter da je izdelek pralen," so sporočili iz omenjenega zavoda za dolgotrajno oskrbo. 

Zavod Rast Ruše je akcijo pripravil tudi v predlanskem in lanskem letu. Z odzivom ljudi so bili zadovoljni. Kot nam je povedala Kaja Lukač, strokovna sodelavka zavoda, je največje povpraševanje po odejicah. 

Razveselili bodo otroke v porodnišnici in pediatrični kliniki 

Izdelke zbirajo do ponedeljka, 2. decembra, nakar jih bodo predstavili in razstavili v RAzSTavišču v okviru Unicefove prireditve, ki je načrtovana v torek, 17. decembra, v veliki dvorani Zavoda RAST Ruše. Po prireditvi bodo izdelki potovali k novorojencem ali otrokom v UKC Maribor. "Vabimo vse občanke in občane, da prispevajo izdelke in jih prinesejo ali pošljejo na sedež Zavoda Rast Ruše, Mariborska cesta 31. Vsakemu izdelku pripišite ime ustvarjalca oziroma ustvarjalke ter kontakt."