Prostovoljno gasilsko društvo Ruše se lahko pohvali s prenovljenim voznim parkom. Preteklo soboto so pri gasilskem domu pripravili blagoslov vozila za prevoz moštva (GVM), ki sicer ni povsem novo, staro je pet let, vendar zelo dobro ohranjeno in učinkovito. Medtem pa je večnamensko gasilsko vozilo (VGV), ki ga uporabljajo predvsem za intervencije ob srčnem zastoju ter pri manjših tehničnih intervencijah, novo. Obe vozili sta sicer v uporabi že od februarja letos in sta se izkazali kot zelo učinkoviti. 

[[image_1_article_66792]]

Po uradnem programu z nagovori je ruški župnik Robert Senčar vozili blagoslovil, sledil je prevzem ključev. Te je gasilska mladina najprej predala ruški županji Urški Repolusk, ta pa namestnici predsednika, ki je potem en ključ predala predsedniku PGD Ruše Igorju Strnadu, drugega pa poveljniku Marku Žaucerju

[[image_2_article_66792]]

Novi vozili sta sodobnejši in varnejši

Igor Strnad se je ob tej priložnosti zahvalil vsem donatorjev v občini Ruše in širši okolici ter občanom in občankam, ki jim vedno stojijo ob strani. "Danes je to rezultat našega dobrega dela." Marko Žaucer, poveljnik PGD Ruše, pa je povedal, da z rednim posodabljanjem voznega parka in opreme stremijo k temu, da je njihovo posredovanje bolj varno in hitrejše ter da so občani varni. "Vozili sta sodobnejši in varnejši, obe imata tudi štirikolesni pogon, kar je v pohorskih razmerah zelo pomembno."

[[image_3_article_66792]]

"Zelo sem vesela, da se gasilski vozni park posodablja. Gasilskemu društvu Ruše želim varno vožnjo s tema dvema lepotcema in čim manj prevoženih kilometrov. Manj prevoženih kilometrov pomeni manj intervencij, vesela pa sem, da smo Rušani z novo pridobitvijo zagotovo bolj varni," pa je dejala ruška županja Urška Repolusk. Dogodka so se udeležili tudi Samo Steblovnik, regijski poveljnik mariborske regije, Damijan Šteger, predsednik Gasilske zveze Ruše, in Aleš Svenšek, poveljnik GZ Ruše. 

[[image_4_article_66792]]

Z voznim parkom so ruški prostovoljni gasilci zdaj zadovoljni, v prihodnje bodo vlagali predvsem v gasilski dom, v preureditev starih garaž za objektom, ter v nakup zaščitne opreme.