Občina Ruše bo konec tedna zasijala v podobi veselega decembra. Praznične lučke – svetlice bodo na prenovljenem Trgu vstaje pred občinsko zgradbo prižgali v petek, 1. decembra, program bo potekal od 15. ure dalje. Med drugim pripravljajo delavnico izdelave lantern, učenke in učenci Osnovne šole Janka Glazerja Ruše bodo priredili božični bazar. Otroci vseh starosti bodo lahko pisali pisma Božičku, ki jih bodo kasneje oddali v Božičkov nabiralnik. Ta bo od 1. decembra najprej postavljen v občinski turistični pisarni, ki se bo do 11. decembra spremenila v pravo Božičkovo pisarno. V njej bo mogoče napisati pismo Božičku, se fotografirati pri Božičkovem nabiralniku in podobno. Pisma se bodo na pot proti Božičku na Finsko odpravila v torek, 12. decembra. Spomnimo, da je bila Občina Ruše v lanskem letu prva, ki je sodelovala v projektu Božičkovega nabiralnika. Kot kaže, je vlogo ambasadorja tako dobro opravila, da se je letos v projekt vključilo še 28 drugih slovenskih občin.

Glavnina dogajanja bo potekala na dveh prizoriščih

Prižig svetlic bodo nadaljevali z ogledom lutkovne predstave Pismo za dobrega moža, ki jo pripravljajo v Kulturno umetniškem društvu Svoboda Bistrica ob Dravi. Nato sledi kulturni program, za katerega bodo že tradicionalno poskrbeli na Osnovni šoli Janka Glazerja Ruše. Ob 17. uri pa bodo skupaj odštevali in po celotni občini prižgali praznično razsvetljavo.

“Glavnina letošnjih prazničnih okraskov bo letos na prenovljenem trgu. Začeli smo že z okraševanjem tako občinske stavbe kot centra občine. Na trg bomo tudi letos postavili jelenčka z vprego, na kateri se bodo otroci lahko zabavali in fotografirali, prav tako bomo namestili smrečice z darilci, zahodneje od trga pa bo postavljena snežinka,” nam je povedala županja občine Ruše Urška Repolusk. Na trgu bodo pripravljali nekoliko bolj umirjene decembrske dogodke, kot so bazarji, druženja občanov in podobno. Prvi bazar bo 1. decembra, nato pa bodo praznični dogodki na trgu ob sobotah, vse do božiča. Večina ostalih dogodkov v športnem parku. Javnega silvestrovanja tudi letos v Rušah ne bo, saj je bila udeležba na tistih, ki so jih v preteklosti organizirali precej slaba.

Veliko drsališče bo odprlo vrata 1. decembra ob 18. uri

S petkovim prižigom svetlic se bo praznično dogajanje začelo tudi v Športnem parku Ruše, kjer bodo domačini in obiskovalci tudi letos lahko drsali. Prvi dan, od 18. ure naprej, tudi brezplačno. Kasneje bodo otroci do šest let drsali brezplačno, medtem ko bodo odrasli ob popustu s kartico Šport Ruše odšteli 3 evre, mladina in upokojenci pa 2 evra. Možna bo tudi izposoja drsalk in pripomočkov za drsanje, ob že stalni gostinski ponudbi Športnega parka Ruše, bazena, fitnesa, kegljišča in wellnessa. Otvoritev drsališča bodo s solo nastopom in predstavo Kekec popestrili umetnostni drsalci Drsalnega kluba Celje. Ruško drsališče je z velikostjo 800 kvadratnih metrov eno največjih zunanjih drsališč v tem delu Slovenije. Obiščejo ga ljudje s celotne regije in širše. Za njegovo postavitev poskrbi Športni park Ruše, v celoti pa ga financira Občina Ruše.

Sicer pa bo v decembru bogat praznični program tako na drsališču, ki bo postavljeno vse do 15. januarja prihodnje leto, kot tudi na Trgu vstaje pred občino. Za pestro dogajanje sta v sodelovanju z občino poskrbela oba javna zavoda –  Športni park Ruše in Rast, prav tako pa tudi društva, ki delujejo na območju občine, tamkajšnja župnija in drugi. Podroben program je na tej povezavi.

Socialno šibkim bodo razdelili 200 darilnih prazničnih paketov

December je čas praznikov in prazničnega vzdušja, ki pa kljub svoji magičnosti osvetli tudi stiske posameznikov in družin. Časi, v katerih smo, se odražajo tudi v ekonomskem stanju družbe in posledično so stiske vedno večje. Zato je občina Ruše skupaj z ruško enoto Rdečega križa Slovenije pripravila darilne praznične pakete za socialno šibke posameznike in družine v občini. Razdeljevali jih bodo v sredo, 20. decembra, po izpostavah krajevnih odborov Rdečega križa (Ruše, Bistrica ob Dravi in Smolnik). Tako kot pretekla leta bodo razdelili 200 prazničnih paketov v skupni vrednosti približno 10.000 evrov. V ruški občini sicer pomoči potrebni dobijo že čez leto tako imenovane županjine pakete, ti praznični, s katerimi so začeli v obdobju korene, pa so še nekolik bogatejši.