V soboto, 18. maja, bo v Rušah tradicionalna prireditev Pomladni dan športa, ki bo imela tudi letos humanitarno noto. Športno-dobrodelni dan, poln aktivnosti in veselja za vse generacije, prirejata Športni park Ruše in Občina Ruše v sodelovanju z domačimi klubi in društvi.

Dogajanje bo potekalo od 12. ure dalje v ruškem športnem parku, kjer se obetajo: košarkarski, odbojkarski in bike polo turnir. "Pridružite se tekmovalnemu vzdušju ali pa si preprosto oglejte spretnosti naših igralcev, odkrijte novo športno strast in spoznajte vznemirljiv svet disk golfa, otroci bodo lahko uživali v ustvarjalnih delavnicah in se preizkusili v hoji po napeti vrvi - slackline, pridružite se stojnici s strokovnjaki Centra za zdravje Maribor in odkrijte nove načine za ohranjanje zdravja in dobrega počutja ali doživite adrenalinski sunek med vožnjo po Tirolski žičnici," so ob tem zapisali v Športnem parku Ruše. 

Sokijeva šola bobnanja in Ažbe Jug

Poleg tega pa bo Pomladni dan športa  tudi priložnost za dobrodelnost. S Sokijevo šolo bobnanja bodo namreč zbirali prostovoljne prispevke za glasbeno udejstvovanje mladih. Poseben gost dogodka pa bo športnik, domačin in vrhunski športnik Ažbe Jug, ki se udeležencem pridružil ob 13. uri. "Na voljo bo za podpise, fotografiranje, prav tako pa bo branil 11-metrovke naših obiskovalcev, ki bodo ob zadetku na gol tudi primerno nagrajeni."

[[image_1_article_66181]]

Pridružite se nam na Pomladnem dnevu športa. Skupaj ustvarimo nepozaben dan poln športnih izzivov, zabave in dobrodelnosti. V primeru neugodnih vremenskih razmer bodo dogodek prestavili na soboto, 25. maja, še sporočajo organizatorji.