Javni zavod Športni park Ruše in Občina Ruše tudi letos organizirata tradicionalno kresovanje, ki vsako leto privabi veliko obiskovalcev od blizu in daleč. V preteklih letih so prireditev pripravljali na Smolniku pri tamkajšnjem gasilskem domu, lani pa na novi lokaciji v Športnem parku Ruše. Tam bo tudi letos, in sicer v torek, 30. aprila, od 18. ure dalje. 

Otroška predstava in zabava do jutranjih ur

Lanskega kresovanja se je udeležilo blizu tri tisoč ljudi, podobno jih pričakujejo tudi letos. Pripravljajo bogat program, ki bo zabaval vse generacije. Najmlajši obiskovalci bodo lahko uživali ob otroški predstavi V knjigi skriti zaklad in plesni animaciji, pripravljeni s strani Zavoda Enostavno prijatelji. Na voljo bodo tudi napihljiva igrala, sladkorna pena, kokice in ostale dobrote. 

V spremstvu Godbe Ruše in mažoret bodo izvedli pohod z baklami, s katerimi bo ob mraku ob zvokih harmonike županja Urška Repolusk prižgala simboličen kres. Organizatorji obljubljajo nepozabno zabavo do jutranjih ur z glasbeno skupino Chicas. Gre za pet glasbenic, ki, kot pravijo, širijo pozitivno energijo in vrhunsko glasbo. Igrajo tako narodno-zabavno kot zabavno glasbo. Lačne in žejne pa bodo razveselili s pestro ponudbo hrane in pijače. Prireditev je brez vstopnine. 

[[image_1_article_65407]]

Majskega drevesa v športnem parku ne bodo postavljali, bodo pa ga tradicionalno postavili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Smolnik, in sicer v torek, 30. aprila, popoldne pri gasilskem domu.