Zavod Rast Ruše ob skorajšnjih zimskih počitnicah za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole pripravlja pester program aktivnih počitnic. Omenjeni javni zavod za dolgotrajno oskrbo, ki aktivno deluje od 1. januarja 2022 in v svojem osnovnem poslanstvu skrbi za medgeneracijsko druženje in socialno varstvo, aktivnosti organizira ob vsakih šolskih počitnicah (zimskih, prvomajskih, poletnih in krompirjevih). "V vseh od teh počitnic imamo organiziran poldnevni in celodnevni program," nam je povedala direktorica zavoda Irena Kukovec Stajan. Dodaja, da ne gre za organizirano varstvo, temveč za program aktivnih počitnic. 

Vsak dan nekaj novega in zanimivega 

Prvi dan aktivnih počitnic, ponedeljek, 16. februar, bodo začeli s spoznavanjem in pogovorom o pravilih, ki se jih bodo morali držati, da bo vse potekalo, kot mora. Če bodo imeli srečo z vremenom, se bodo sprehodili po formi vivi, preverili, kako v zimskem času izgleda Čutna pot, tisti najbolj aktivni pa bodo lahko še »potrenirali« na fitnesu pred zdravstvenim domom. Po vrnitvi nazaj se bodo lotili ustvarjanja in do konca tedna pripravili ljubko presenečenje za mame.

V torek, 27. februarja, bo Zavod Rast Ruše obiskal Igor Plohl, mladinski pisatelj, avtor vsem dobro znane slikanice Levček Rogi. Predstavil bo svojo življenjsko zgodbo in posledice poškodb hrbtenjače ter izzive, s katerimi se kot invalid vsakodnevno sooča.

V sredo, 28. februarja, bodo kulinarično ustvarjali. S Štefko Kop – Štefkine dobrote se bodo spomnili pusta in pekli slastne flancate. "Ker je jed še slajša, če je lepo servirana, se bomo pred delavnico preizkusili še v umetnosti zlaganja prtičkov in pripravljanja pogrinjkov," sporočajo.

V četrtek, 29. februarja, se bodo otroci podali na izlet.  Z avtobusom se bodo odpeljali v Maribor in se čez mesto in čez Lent sprehodili do lutkovnega gledališča. Tam si bodo ogledali lutkovni muzej in se nato udeležili še lutkovne rokodelnice. Iz Ruš se bodo odpravili ob 8. uri, povratek je predviden okoli 14. ure.

Na zadnji dan aktivnih počitnic, v petek, 1. marca, se bodo podali po po Unicefovih varnih točkah v Rušah. Spoznali bodo, kje se nahajajo in čemu služijo. Popoldne si bodo privoščili kino, pred tem se bodo igrali pantomimo. Nato bodo hitro pripravili še prigrizek, ki v kinu ne sme manjkati - kokice.

Več o prispevku za udeležbo na aktivnih počitnicah in načinih prijave otrok v počitniški program lahko preberete na spletni strani zavoda. Prijave zbirajo do petka.