Pred dvema meseca naj bi ob vznožju Pohorja opazili medvedko z mladičem, ki naj bi se že dvakrat približala naseljem v okolici Ruš. Takrat so tudi sami občani pozvali, da morajo biti ob aktivnostih v gozdovih bolj previdni. Sedaj, v največji sezoni nabiranja gob, pa naj bi sodeč po gobarjih na Pohorju opazili tudi medvedje stopinje.

Gobarji bi naj opazili medvedje stopinje

Gobarji na Pohorju v Facebook skupini opozarjajo, da naj bodo drugi nabiralci gob ter občani pazljivi, saj naj bi v okolici Ruš ponovno opazili medveda. Ker smo ravno sredi največje sezone gobarjenja, bi naj sledi medveda opazilo že več ljudi, ki se te dni potepajo po gozdovih.

To sicer ni prvič, ko naj bi na Pohorju opazili medveda, pojav rjavega medveda je v teh krajih sicer redek, ni pa prvi. Tudi lani smo poročali, da naj bi se medved iz Pohorja znašel v Halozah, kjer ga je nato eden izmed lovcev tudi ustrelil.

Predsednik Lovske zveze Maribor Marjan Gselman je pred časom za Maribor24.si opozoril na previdnost pri morebitnem srečanju z medvedom. Kot je pojasnil, je pomembno, da se ob srečanju z medvedom ne vedemo kot napadalec in ne prekoračimo tolerančne razdalje. Izogibati se je potrebno tudi hitrim gibom in nase opozoriti s hrupom. Zelo je priporočljivo imeti pse na povodcu.