Na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše so v počastitev slovenskega kulturnega praznika so pred dnevi pripravili literarno popoldne. V glasbeno literarnem programu so se obiskovalcem predstavili dijaki šole, kakor tudi učenci bližnjih osnovnih šol ter drugi udeleženci dogodka.

“Kulturni program s prijetnim druženjem je bil namenjen kulturno-umetniškemu ustvarjanju mladih ter izražanju identitete posameznika in naroda. Med mladimi želimo spodbuditi zavedanje o pomembnosti jezika,” je v sporočilu za javnost zapisal ravnatelj omenjene šole, Samo Robič, univ. dipl. inž. kem. teh.

Nov laboratorij dodano vrednost  za strokovno znanje dijakov

Na GSKŠ Ruše v uporabo prevzemajo tudi nov laboratorij. Kot šola, ki že vrsto let uspešno izobražuje dijake v SSI programih kemijski tehnik in farmacevtskih tehnik ter splošna gimnazija, smo izredno veseli nove pridobitve. Prepričani smo, da bo sodoben laboratorij doprinesel dodano vrednost k strokovnemu znanju naših dijakov.

Šola združuje tri programe

Pred samim kulturnim dogodkom pa so na šoli pripravili še predstavitev izvedenega programa Erasmus+. Šola je v preteklem letu v okviru navedenega programa omogočila uspešnim dijakom opravljanje praktičnega dela pri delodajalcih v tujini, in sicer na Portugalskem, v Nemčiji in na Malti.

GSKŠ Ruše je danes uspešna, sodobna šola v kateri se dijaki izobražujejo v programih splošna gimnazija, kemijski tehnik ter farmacevtski tehnik. Šola ima tudi svoj dijaški dom. Še posebej kakovostno delo na šoli potrjujejo številni zlati maturanti na poklicni maturi. Prav tako velja omeniti uspeh na splošni maturi, ki je bil v preteklih letih tudi 100-odstoten.