V občini Ruše se bo v prihodnjih dneh zvrstilo več prireditev, ki jih organizirajo Športni park Ruše, Zavod Rast Ruše in Likovno društvo Rulik.

Glazerjev literarni natečaj

Zavod Rast Ruše si prizadeva za obuditev kulture v občini ter okolici. V mesecu marcu dajejo velik poudarek ruškemu pesniku Janku Glazerju in slavijo pomen literature. Da bi k pisanju spodbudili tudi občane, so pripravili literarni natečaj krajše proze ali poezije na temo njegove pesmi Pomlad. Z literarnimi deli, ki jih je potrebno oddati do 4. marca, želijo ozavestiti pomen slovenske literature. Otvoritev razstave literarnega natečaja bo 8. marca ob dnevu žena s prireditvijo Kultur-a.

Pohod z rdečimi baloni

Ob mednarodnem dnevu redkih bolezni, ki ga zaznamujemo 29. februarja, bo v soboto, 26. februarja 2022, ob 10. uri pohod z rdečimi baloni – simbolom ljubezni in upanja. Zbirališče bo pred Zavodom Rast Ruše, od koder se bodo sodelujoči sprehodili do VDC Polž in nazaj.

Aktivne počitnice

Zavod Rast Ruše pripravlja med 28. 2. in 4. 3. 2022, od 9.00 – 13.00 ure, program aktivnih počitnic. Kaj vse bodo počeli? Otroci si bodo poslikali obraze in imeli pustno rajanje, si ogledali lutkovno predstavo, obiskali knjižnico ob pravljičnih uricah, imeli likovne delavnice, se udeležili izleta, se športno udejstvovali in še in še…

Potrebna je predhodna prijava, število otrok je omejeno. Prispevek za hrano znaša 5 evrov na dan (zajema malico in kosilo). Več informacij in prijava na [email protected] ali po telefonu 02 66 88 44 6.

Organizirano varstvo za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole

Organizirano varstvo za otroke od 1. do 5. razreda osnovne šole bo potekalo v času zimskih počitnic. Otroci se do 13. ure udeležijo aktivnih počitnic, od 13. do 16. ure pa potekajo prostočasne aktivnosti. Potrebna je predhodna prijava, število otrok je omejeno. Prispevek za hrano znaša 7,00 evrov na dan (zajema malico in kosilo). Več informacij in prijava na [email protected] ali po telefonu 02 66 88 44 6.

Razstava likovnih del

V knjižnica Janka Glazerja Ruše na Falski cesti 18 bo med 28.2. in 23.4.2022 razstava likovnih del članov Likovnega društva Rulik Ruše z naslovom Čas sprememb.

Pustovanje s Petrom Panom in Zvončico

V prostorih Športnega parka Ruše bo 1.3.2022 ob 17.00 uri pustovanje s Petrom Panom in Zvončico. “Le kdo ne pozna dečka, ki nikoli noče odrasti in njegove nagajive prijateljice? Tako je, to sta Peter Pan in Zvončica, ki nas bosta odpeljala v čudovito deželo Nije, kjer se skriva starodaven zaklad. Na otoku bomo opravljali najrazličnejše preizkušnje, zahtevne naloge in s pomočjo čarobnega prahu postali nevidni. A le če bomo držali skupaj, bili dovolj hitri in pogumni, bomo prehiteli kapitana Kljuko in še pred njim našli zaklad. Pripravili smo nagrade za najizvirnejše posamezne in skupinske maske!”

Praznovanje ob dnevu žena

Zavod Rast Ruše prireja 7. 3. 2022, od 9. do 12. ure, na Mariborski cesti 31 v Rušah druženje in prireditev uporabnikov medgeneracijskega centra.

Prireditev KULTUR-A z otvoritvijo razstave izbora Glazerjevega literarnega natečaja

V organizaciji Zavoda Rast Ruše bo 8. 3. 2022 ob 10. uri na sedežu zavoda prireditev KULTUR-A z otvoritvijo razstave izbora Glazerjevega literarnega natečaja. V mesecu, namenjenemu poeziji, pripravljajo dan, namenjen ruškim kulturno-uspešnim ženskam. V sodelovanju s Knjižnico Janka Glazerja Ruše bodo pregledali opus »rušank«, avtoric knjig. Svoj pogled bodo tokrat usmerili v mlade avtorice proze in poezije. Na prireditvi se bo pridružila avtorica sedaj že dveh romanov Tjaša Gašparič. Z njo bodo pogledali v ozadje priprave knjige, od navdiha, ideje, vsebine, do tiska, izdaje in na koncu tudi promocije. V ospredje torej postavljajo mlade kulturnice, temu primerno se jim bo na odru pridružila odlična kitaristka Veronika Kašman. Sledi še uradna otvoritev razstave izbora Glazerjevega literarnega natečaja.

Razstava fotografij Zima, ogenj, za dušo – Jožef Bačun

V prostorih Športnega parka Ruše je vsak dan med 08.00 in 21.00 uro na ogled razstava fotografij Zima, ogenj, za dušo. Fotografije so delo občana fotografa Jožefa Bačuna, ki ga srečamo skoraj na vseh prireditvah v kraju. Jožef Bačun skozi svojo kreativnost in ustvarjalnost ter izjemnim čutom za fotografijo ovekoveči lepe trenutke, ki jih ponuja življenje. Razstava v harmonični celoti predstavlja umetnine narave skozi zimo, element ognja in čarobnost, ki ti pogreje dušo.

Program sprostitvenih vsebin v savni Športni park Ruše

Vsak delovni dan, od 11.30 do 12.00 ure in od 17.30 do 18.00 ure. Prav tako vsak vikend od 11.30 do 12.00 ure, od 15.30 do 16.00 ure ter od 17.30 do 18.00 ure.

Ostale aktivnosti objavljamo v spodnji tabeli: