V občini Rače-Fram so se v času od 11. do 21. junija v okviru občinskega praznika zvrstile številne in raznolike kulturne, glasbene in zabavne prireditve.

Občina Rače-Fram je 21. junij, prvi poletni dan, izbrala za svoj praznik. Tako so se tudi letos, že dvaindvajsetič zapored, ob tej priložnosti v času od 11. – 21. junija zvrstile številne in raznolike kulturne, glasbene in zabavne prireditve. Celotno dogajanje je doseglo vrhunec na praznični večer, ko so bile na osrednji prireditvi v imenitnem ambientu grajskega dvorišča v Račah podeljene zlate županove petice osnovnošolcem, ki so vseh devet let osnovnošolskega izobraževanja zaključili z odličnim uspehom, priznanja župana posameznikom ali društvom za posebne dosežke in dolgo ter požrtvovalno delo na humanitarnem, društvenem ali kakšnem drugem za lokalno skupnost pomembnem področju ter spominske plakete.

Kdo so prejemniki županovih petic, priznanj župana in spominskih plaket?

Iz rok župana občine Rače-Fram Branka Ledineka so zlate petice prejeli devetošolci: Robert Koren, Matija Leva, Lukas Aleksander Zidanšek, Kaja Gorkič, Nina Gorkič, Enej Marčič, Eva Simonič, Zoja Strmšek, Tjaž Šalamun, Lukas Vek, Lana Voglar iz OŠ Rače in Minka Babič, Miha Gorše Pihler, Zoja Helbl, Manca Karo, Maja Voglar Rodošek, Maša Belas, Anej Grujič, Eva Lah, Tinkara Škrinjar iz OŠ Fram.

S priznanjem župana so bili za posebno opaženo delo na društvenem področju nagrajeni Marija Pečovnik, Zvonimir Stanko, Vlado Petrovič, Jože Lešnik, Martina Pauman, Mojca Petelinšek, Marjan Plečko, Nada Čelofiga, Vito Žuraj, Simona Napast, Milan Bela, Koncertna dejavnost KUD Rače in Vladimir Frangež.
Spominsko plaketo so prejeli Majda Vake (za ohranjanje tradicije slovenske ljudske pesmi doma in po svetu), Slavko Osebik (za dolgoletno uspešno sodelovanje in pomoč pri delu društev v občini Rače – Fram) in Vokalna skupina Virtus (za vsa prizadevanja, dosedanje glasbene uspehe in promocijo občine).