Potem, ko je danes prišla na dan informacija o nasilju na Osnovni šoli Kamnica, se je na naše uredništvo obrnila mamica učenke, sošolke zlasanih dečkov. Kot pravi, ima vsaka zgodba dve plati.

Sama sem mamica ene izmed učenk, ki obiskuje ta 6. razred,” je pričela mamica, ki je želela ostati anonimna ter nadaljevala, da želi, da se pri celotni zadevi izpostavi, da gre za disciplinsko zelo problematičen razred na osnovni šoli. “Zaradi disciplinskih prolemov, ki se pojavljajo, je bil sklican tudi izredni roditeljski sestanek.”

Učenca, ki ju je učiteljica zlasala, bi naj bila zelo problematična

Po besedah mame učenke bi naj prav dečka, ki sta bila osrednja tema jutranjih člankov, predstavljala največji disciplinski problem v razredu. Zaradi njiju bi naj bila ena izmed učenk primorana prepisati se na drugo šolo, kljub temu, da je šlo za pridno učenko. “Že dve leti nazaj je to učenko omenjeni učenec prijel za vrat in jo davil,” je povedala mamica. Takrat bi naj mama učenca davljenje vzela zgolj kot igro. Po incidentu se je učenka fanta izogibala in po besedah naše bralke, postala praktično nevidna.

Po informacijah, ki smo jih prejeli, je učenec tudi drugače agresiven do fantov in punc v svojem razredu. “Ravno prejšnji petek me je hči objokana poklicala, naj hitro pridem v šolo, po njo, ji pomagat, ker se je ta učenec spravil nanjo, jo kepal in metal ob tla,” je zgrožena mamica. Po njenih besedah bi naj tudi drugi učenec, ki je bil udeležen v incidentu z učiteljico gospodinjstva, tako ali drugače iskal probleme. Sam bi naj lani večkrat poklical na telefon TOM, ki je namenjen mladim v stiski.

Učiteljica se je učencema opravičila, vrnila sta ji s posmehom

Žalostno se mi zdi in krivično, da sta dva zelo disciplinsko problemtaična učenca na koncu prikazana kot uboga fantiča, ki se jima je zgodila krivica,” nadaljuje mamica učenke šestošolke. Po njenih besedah bi naj bili tudi njuni starši o incidentu obveščeni še isti dan in ne dva tedna kasneje, kot je bilo danes zapisano v medijih. Je pa res, da jih o dogodku niso obvestili učitelji, temveč drugi otroci. Že naslednji teden po dogodku, se bi naj bila učiteljica opravičila učencema, v zameno za opravičilo je bila s strani dveh učencev deležna smeha. Fanta bi naj bila po dogodku še bolj problematična, česar pa mamica ne pripisuje psihičnim težavam, ki bi jih naj na učencema pustil sam incident. “Verjetno za to, ker vidita, da se jima ne more nič zgoditi, saj krepko za njima stojita mamici, ki bi ju, ne glede na vse kar se dogaja in se še bo, vedno zagovarjali.”

Učenca naj ne bi izostajala od pouka zaradi strahu

S problematičnim vedenjem učencev naj bi bili seznanjeni tudi njihovi starši, vendar naj tega ne bi vzeli preveč resno. “Ko je podravnateljica eni izmed njih povedala, kako se obnaša fant, kako je poreden, je ta mamica sploh ne pogleda več, kaj šele da bi jo pozdravila,” nam je zaupala mamica. Po njenih besedah tudi vodstvo šole nima pri tem dogodku kaj storiti, saj so starši preveč zaščitniški in na koncu želijo maščevati dogodke. V odgovoru je mamica povedala tudi, da naj učenca ne bi izostajala od pouka. “Nobeden od učencev vam ne bo vedel povedati, da naj bi z muko hodila k pouku gospodinjstva, ker to ne drži. Še vedno po tem dogodku ni bilo miru ne pri gospodinjstvu ne pri drugih predmetih. Še vedno so bili in so še disciplinski problemi, seveda nista izključena ta dva učenca. Ko smo imeli izredni sestanek konec meseca januarja zaradi disciplinske problematike, pa nobena od teh dveh zaščitniških mamic ni omenila, da jih karkoli moti.

Naša bralka je nato še zaključila, da pri pouku gospodinjstva trenutno ni dodatne osebe ter da tega, da bi naj bila učiteljica že prej agresivna, ni vedela ne ona, ne večina staršev.