Občina Pesnica v teh dneh praznuje. Potem ko so minuli ponedeljek v večnamenskem centru pripravili proslavo ob praznovanju 28. občinskega praznika in dnevu državnosti, se je včeraj začelo tako imenovano Poletje v Pesnici. To prinaša dva koncerta pod velikim šotorom ob pesniškem športnem parku. Osrednji trg v Pesnici je namreč v prenovi. 

Včeraj pozno popoldne so tako na oder stopili: Leopold I., Polkaholiki in ansambel Ekart, za obiskovalce sta bili na voljo hrana in pijača lokalnih ponudnikov, najmlajši so uživali na napihljivih igralih. Vstopnine na prireditev ni bilo. 

[[image_2_article_67359]]

[[image_1_article_67359]]

[[image_3_article_67359]]

[[image_4_article_67359]]

Danes na odru Domen Kumer in DJ-a Enis in Gogi 

Poletje v Pesnici se bo nadaljevalo tudi danes. Od 17. ure dalje bodo zbrane zabavali Domen Kumer in DJ-a Enis in Gogi. Tudi tokrat bodo na voljo napihljiva igrala, Društvo prijateljev mladine Pesnica bo za najmlajše pripravilo delavnice in igre. 

[[image_5_article_67359]]

[[image_6_article_67359]]

29. junija velika otvoritev muzeja Alfija Nipiča 

Velik dogodek pa se v pesniški občini obeta prihodnji konec tedna. V soboto, 29. junija, bo slavnostna otvoritev muzeja Alfija Nipiča v Jarenini oziroma Štajerske hiše glasbe. Kot sporočajo iz občine, so počaščeni, da muzej, ki ga urejajo v prostorih nekdanje jareninske šole, odpirajo v letu, ko legendarni pevec zabavne in narodnozabavne glasbe ter častni občan Občine Pesnica praznuje visok jubilej. 17. septembra bo namreč dopolnil 80 let, na glasbeni sceni pa je že neverjetnih 63 let. 

Ob tem iz pesniške občine sporočajo, da si bo v sredo, 3. julija, v okviru dneva odprtih vrat mogoče muzej Alfija Nipiča ogledati brezplačno, in sicer med 10. in 18. uro. 

Program otvoritve se bo začel ob 18. uri na vaškem trgu v Jarenini z nastopom Male pihalne godbe Neuvirtovi Štajerci in Mažortne in twirling skupine občine Pesnica. Ob 20. uri sledi slavnostna otvoritev koncerta, uro kasneje pa koncert Alfija Nipiča z gosti.