Kmalu bodo namenu predali “pametno” košarkarsko igrišče Gorana Dragića v Športnem parku Tabor. Svoj prihod je potrdil tudi veliki slovenski košarkarski zvezdnik.

Foto: Športni objekti Maribor, Facebook

V sredo, 28. julija 2021, ob 17. uri bodo v Športnem parku Tabor namenu predali košarkarsko igrišče Gorana Dragića. Igrišče bo namenjeno predvsem rekreaciji in organizirani vadbi mlajših košarkarjev. Udeležbo na slavnostni otvoritvi je že potrdil tudi Goran Dragić.
Na otvoritvi bodo tudi otroci iz Košarkarskega kampa Gorana Dragiča, ki pravkar traja, pa 3X3 Maribor, mariborska ženska košarka, svetovno znani Dunking Devilsi ter lokalpatriot in kralj rime Emkej Tekochee.

Foto: Športni objekti Maribor, Facebook

Do interaktivnih vsebin bodo vodile QR kode

Gre za prvo “pametno” košarkarsko igrišče v Vzhodni Sloveniji. Posebnost igrišča so informacijske table s prikazanimi osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval veliki slovenski košarkarski zvezdnik. Vse vaje bodo interaktivno obogatene z vsebinami na športno-izobraževalni platformi, do katere bodo uporabnike vodile QR-kode.

Naložba je vredna dobrih 130.000 evrov, od tega je mestna občina iz proračuna zagotovila nekaj več kot 90.000 evrov, ostalo sta dodalal Dragičev sklad in Fundacija za šport. Za ureditev okolice zunaj območja igrišča so denar prispevali Športni objekti Maribor.