»Največji primanjkljaj je v družinah, ki imajo tri ali več šoloobveznih otrok, doma pa en stacionarni računalnik, ki ne omogoča dela na daljavo, učenci pa si ga istočasno ne morejo deliti,« so zapisali v Osnovni šoli Kungota.

FOTO: aluk.si

Na straneh Osnovne šola Kungota so zapisali, da si želijo tako v OŠ kot tudi v vrtcu, izvajati sodoben vzgojno-izobraževalni program, ki bo omogočal enakopravno in kakovostno predšolsko varstvo ter osnovnošolsko izobraževanje vsem otrokom, ki so vanj vključeni.

»Pandemija s koronavirusom nas je soočila z velikim pomanjkanjem osnovne opreme za izvajanje pouka na daljavo. Največji primanjkljaj je v družinah, ki imajo tri ali več šoloobveznih otrok, doma pa en stacionarni računalnik, ki ne omogoča dela na daljavo, učenci pa si ga istočasno ne morejo deliti,« so zapisali.

Trenutne epidemiološke razmere so takšne, da lahko pričakujemo samo še zaostrovanje razmer v VIZ zavodih, zato želimo za naše najbolj ranljive učence čim bolje poskrbeti.

Želijo si čim bolje poskrbeti za učence

Povedali so, da imajo primanjkljaj tudi na področju opreme, ki jo za svoje redno delo  potrebujejo učenci s posebnimi potrebami ter otroci s specifičnimi učnimi težavami: »Trenutne epidemiološke razmere so takšne, da lahko pričakujemo samo še zaostrovanje razmer v VIZ zavodih, zato želimo za naše najbolj ranljive učence čim bolje poskrbeti.«

Prosijo za donacijo

V želji, da bi lahko kakovosten pouk omogočili vsem učencem OŠ Kungota, vključno s podružnico v Sp. Kungoti in v Svečini, se obračajo s prošnjo po donaciji. »Prosimo Vas za donacijo v okviru vaših možnosti oziroma vaše presoje, potrebujemo pa predvsem opremo (prenosnike, kamere, tablice). V kolikor nam kot donator lahko pomagate, se obvezujemo, da Vas bomo kot donatorja navajali tudi v vseh publikacijah, ki jih bo šola v letu 2020/21 izdala, kot tudi na novi spletni strani zavoda: www.os-kungota.si (če se boste s tem strinjali). Za podporo se vam iskreno zahvaljujemo!«

Dodatne informacije lahko dobite na: ravnatelj@os-kungota.si ali na telefonski številki: 051 676 688

‼️ POMEMBNO OBVESTILO ‼️

Spoštovani

V OŠ Kungota in obeh podružnicah kot tudi v Vrtcu pri OŠ Kungota želimo izvajati…

Objavil/a Osnovna šola Kungota dne Sreda, 21. oktober 2020