Da bazeni niso izpravni, je potrdilo nedavno zamakanje enega izmed trenerskih kabinetov.

Po skoraj 3 milijonski prenovi javnega kopališča Pristan, bazeni še vedno niso povsem izpravni. To je (ponovno) potrdilo nedavno zamakanje enega izmed trenerskih kabinetov, v katerem je madež, povzročen zaradi vode, bil viden že junija.

Pred dvema tednoma je mariborski podžupan Samo Peter Medved pojasnil, da je puščala ena od črpalk, ki napaja bazene pri tuših pred vhodom v bazen. Medved bo iskal odgovornost pri nadzornikih, izvajalcih in verjetno tudi pri upravljalcu, ki je imel leto dni časa, da vse sisteme testira. “Kot lastnik smo dolžni to sanirati in seveda moramo vzpostaviti stanje kot ga vsi pričakujejo,” je takrat še dodal.

Občina: Do zamakanja trenutno ne prihaja, a stanje opazujemo

Po neljubem (ponovnem) namakanju prostorov v Pristanu, smo na občino naslovili vprašanja, o tem, kakšni so sanacijski načrti, koliko sredstev nameravajo nameniti kopališču in kako bodo zagotovili, da v prihodnje ne bo prišlo do podobnih neljubih dogodkov.

Dobili smo sledeči odgovor: “V mesecu avgustu je v Pristanu potekalo popravilo zamakanja v prostorih s tuši, ki se je pojavljalo na več mestih v kletnih prostorih kopališča. Zamakanja, ki se je do nedavnega pojavljalo v enem od prostorov, trenutno več ne zaznavamo, kljub temu stanje še vedno opazujemo, prav tako še vedno ugotavljamo vzrok. Ko bo slednji znan, bo Mestna občina Maribor sprejela odločitev o nadaljnjem ukrepanju.”