UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec mesnega pripravka, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella enterica.

KATEGORIJA: Živila

PODKATEGORIJA: meso in mesni izdelki

PODATKU O VZORCU: Piščančje meso v marinadi; rinfuza; proizvedeno 5.8.2024; Lot:5.8.2024; porabiti do: 8.8.2024

PROIZVAJALEC: Jagros d.o.o., Center Jager Melje (proizvodnja na prodajnem mestu)

VRSTA TVEGANJA: Mikrobiološka tveganja

DRŽAVA POREKLA: Slovenija

OPIS NEVARNOSTI: Proizvod je bil v celoti prodan fizičnim strankam preko prodajnega pulta v Centru Jager Melje. Ugotovljena je bila prisotnost mikroba Salmonella enterica subsp. Enterica, ki potencialno lahko v primeru neustreznega rokovanja in neustrezne termične obdelave povzroči gastrointestinalne težave.

UKREP: Živilu je pretekel rok uporabe.

Živilu je 8.8.2024 pretekel rok uporabe, v kolikor so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo.