V okviru projekta Regio Vitalis, je bila danes, z namenom vzajemnega medgeneracijskega ozaveščanja o pomenu lokalne oskrbe s hrano in surovinami, na turistični kmetiji Pri Kovačniku, v Planici nad Framom, izvedena medgeneracijska didaktična kulinarična delavnica z naslovom METKA KUHA – kulinarično življenje kot v pravljici.
Priročna istoimenska knjižica receptov »Metka kuha«, enostavnih in okusnih jedi, je majhnim in velikim ljubiteljem dobre in zdrave hrane brezplačno na voljo v TIC Maribor, Hiši stare trte ter destinacijski trgovini ART mi je MAR v Mariboru.
Na delavnici so mali in veliki otroci pekli domač rženi kruh, spoznavali življenje in živali na kmetiji, govorili o pomenu lokalno pridelane hrane in surovin za zdravje in srečo ter preprosto uživali v kulinarični pustolovščini. Ob tej priložnosti je bila predstavljena tudi pred kratkim izdana priročna istoimenska knjižica receptov »Metka kuha«, enostavnih in okusnih jedi, ki je majhnim in velikim ljubiteljem dobre in zdrave hrane brezplačno na voljo v TIC Maribor, Hiši stare trte ter destinacijski trgovini ART mi je MAR v Mariboru.
Prihodnost turističnih destinacij v obmejnem območju med SV Slovenijo in avstrijsko Štajersko je zato osredotočena na uporabo regionalnih posebnosti
Partnerji projekta Regio Vitalis, med njimi tudi Zavod za inovativnost in podjetništvo, organizator današnjega dogodka, si znotraj projekta prizadevajo za rast z zdravjem in promocijo zdravega načina življenja povezanega turizma. Prihodnost turističnih destinacij v obmejnem območju med SV Slovenijo in avstrijsko Štajersko je zato osredotočena na uporabo regionalnih posebnosti, oblikovanje nove inovativne destinacijske ponudbe, vzpostavljanje trajnostne lokalne oskrbo za potrebe turizma in gostinstva ter prodajnih poti na podeželju ter spodbujanje inovativnosti in podjetništva na podeželju.