Prestižna mednarodna lestvica La Liste je med najboljše v letu 2019 ponovno uvrstila mariborsko restavracijo Mak.

Lestvicaa La Liste oceni preko 16.000 restavracij po vsem svetu, med njimi pa se je znašla tudi mariborska restavracija Mak. David Vračko, vodja najbolje ocenjene slovenske restavracije je v letu 2018 prejel veliko nagrad in dokazal, da je resnično vredno obiskati njegovo restavracijo. Med drugim ga je kulinarični vodnik Gault Millau razglasil za ‘chefa prihodnost’.

Mak se je znašel na 359. mestu La Liste, to mesto pa si z oceno 86,25 deli še z drugimi 12. restavracijimi. Medtem ko se je lani na lestvici znašlo le pet slovenskih restavracij, pa jih je letos med tisoč najboljšimi kar devet.

Na samem vrhu prestižna pariška restavracija

Prestižna lestvica La Liste je nastala na podlagi 600 virov, najvišja ocena restavracije pa je 100. Na vrhu lestvice tisočih najboljših restavracij ni sprememb. Tudi letos kraljuje ultratrendovska pariška restavracija Guy Savoy s skoraj najvišjo možno oceno, 99,75, enako oceno si je prislužila znamenita newyorška Le Bernardin. Se je pa na tretje mesto povzpela japonska Matsukawa, enako oceno, to je 99,50, pa imata tudi francoska restavracija Alain Ducasse au Plaza Athénée in španska Martín Berasategui.