Lokalno

Mariborska občina in Univerza v Mariboru podpisali pogodbo za OFEM

Uredništvo , 21.06.23 ob 18:13

Mestna občina Maribor in Univerza v Mariboru sta danes slovesno podpisali pogodbo o sodelovanju pri izvedbi Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), ki bo potekal konec julija. Univerza bo sodelovala pri zagotavljanju namestitvenih zmogljivosti v študentskih domovih ter odstopila prostore treh fakultet in športnega centra za tekmovanja, treninge in prostočasne dejavnosti udeležencev festivala.

Mariborska občina in Univerza v Mariboru podpisali pogodbo za OFEM

Župan Maribora, Saša Arsenovič, je izrazil zadovoljstvo ob sodelovanju med občino in univerzo ter poudaril, da brez njihovega skupnega dela ta dogodek ne bi bil mogoč.

”Tega dogodka ne bi bilo, če ne bi delali eden z drugim, eden za drugega, torej skupaj,” je povedal župan Saša Arsenovič.

Univerza je za OFEM zagotovila 2522 ležišč v študentskih domovih ter prostor v študentskem naselju Gosposvetska za prehrano tekmovalcev in trenerjev. Poleg tega so prostori treh fakultet namenjeni akreditacijskemu centru, centru za odnose z nacionalnimi odbori, polikliniki z anti-doping centrom in konferenčni dvorani.

Rektor Univerze v Mariboru, Zdravko Kačič, je izrazil prepričanje, da bo imel festival Ofem dolgoročne učinke, tudi na vpis študentov na univerzitetne fakultete in se hkrati zahvalil študentom, ki se bodo za nekaj več kot 14 dni, izselili iz študentskih domov in prostor dali udeležencem OFEM-a.

 “Na naše veliko veselje so študenti prepoznali pomen tega dogodka in so se prostovoljno strinjali, da za nekaj več kot 14 dni odstopijo svoje sobe mladim športnikom,” je dejal rektor.

Poleg župana in rektorja so podpis pogodbe o partnerstvu prispevali tudi direktorica študentskih domov Maja Krajnc Ružič, dekanica pedagoške fakultete Milena Ivanuš-Grmek, dekan filozofske fakultete Darko Friš, prodekan fakultete za naravoslovje in matematiko Robert Repnik ter direktor družbe Šport Maribor Ranko Šmigoc, ki omogoča uporabo občinskih športnih objektov.

OFEM velja za največji športni dogodek za mlade športnike med 14. in 18. letom starosti in bo potekal med 23. in 29. julijem, sodelovalo pa bo več kot 3600 športnic in športnikov v 11 različnih športnih panogah.

STA