Maribor

VIDEO: Tukaj je posnetek jutranje nesreče v predoru Vodole

Uredništvo , 26.06.23 ob 13:02

Zaradi trka se je vnelo tovorno vozilo, požar se je nato razširil.

VIDEO: Tukaj je posnetek jutranje nesreče v predoru Vodole

Danes zjutraj je ob 6. 56 v pokritem vkopu Malečnik prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženih več vozil, so nam potrdili v Darsu. Kot so navedli, je do nesreče prišlo, ko je tovorno vozilo na avtocesti A1 peljalo po voznem pasu v smeri Avstrije in v pokritem vkopu Malečnik trčilo v kolono počasi premikajočih se vozil. Pri tem se je tovorno vozilo vnelo, razvil se je večji požar, ki je zajel tri tovorna vozila.

V intervenciji je poleg Darsovih služb sodelovalo večje število gasilcev in drugih intervencijskih služb.  Kot je pojasnil Poveljnik Gasilske brigade Maribor, Primož Osojnik, je bil na kraj nesreče aktiviran tudi Ekološki laboratorij z mobilno enoto, ki je na lokaciji vzel vzorce požarne vode in snovi. Cisterna, ki je bila udeležena v nesreči, je namreč prevažala kalcijev karbonat. Na Trenutno poteka čiščenje pokritega vkopa in odstranjevanje poškodovanih vozil.

“Zaradi dogodka je prišlo do poškodb na betonskem oboku pokritega vkopa, zgorela je vsa razsvetljava, videonadzorne kamere, prometna oprema (semaforji, spremenljive table in večpomenski znaki, LED-smerniki). Več o razsežnostih požara in škodi bo znanega po današnji preiskavi. Glede na prve ocene pričakujemo, da bo sanacija obsežnejša,” so še sporočili iz Dars.