V nekaterih delih države je danes preklicana velika požarna ogroženost naravnega okolja, ki je bila razglašena 1. julija.

Med manj ogroženimi tudi Maribor

Gre za občine na območju izpostav uprave za zaščito in reševanje Kranj, Ljubljana, Celje, Slovenj Gradec, Trbovlje, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Brežice in Novo mesto.

Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta danes na teh območjih prenehala izvajati poostren nadzor, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

V občinah Ankaran, Izola, Koper in Piran, Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava, Bloke, Cerknica, Divača, Hrpelje-Kozina, Ilirska Bistrica, Komen, Loška dolina, Pivka, Postojna in Sežana velika požarna ogroženost naravnega okolja, razglašena 1. julija, še naprej ostaja v veljavi.

Inšpektorat za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v teh občinah še naprej izvajala poostren nadzor.

Na območju teh občin je v naravnem okolju poleg požiganja, odmetavanja gorečih ali drugih predmetov, snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.