Pred desetimi leti, natanko 5.10.2012, je v Mariboru na Lentu zadišalo po novih jedeh in sicer v okrepčevalnici, poimenovani Šiš.
Začeli skromno, a nadaljevali z vztrajnostjo
Ime Šiš izvira iz sendviča na balkanski način. Sestavljen je iz podolgovate lepinje in čevapčiča z zelenjavo in posebnimi omakami. Prva misel o ustvarjanju okrepčevalnice, se je začela pojavljati v Beograjskih ulicah, kjer je omenjena jed tako popularna, da za njo ljudje stojijo v vrsti. Posledično se je pojavila želja, da bi se to zgodbo preneslo v Maribor in leta 2012 se je to tudi zgodilo.
Na začetku je bila ekipa nekoliko manjša, vendar vztrajna, iznajdljiva in pogumna. Delo je potekalo v majhnem in skromnem prostoru, v katerem je bila kuhinja, pomivalnica in še jedilnica za goste obenem. Vzdušje ob vstopu v Šiš kljub majhnemu prostoru ni bilo nič slabše, ravno obratno. Energija je bila neverjetna, ljudje so že od začetka uživali v Šiševih jedeh.
Začetni pogoji in možnosti so bile povsem drugačne kot danes. Vse delo smo v večini opravljali sami ročno, brez sodobnih kuhinjskih aparatov. Delovnih površin je bilo malo, a smo ob delu kljub temu uživali.
Začetki res niso bili lahki, pa tudi nadaljevanje ne, povedo v okrepčevalnici. “Po prvih negotovih korakih smo vendar uspeli najti pravo pot, za katero smo menili, da je prava in ji v prihodnjih letih želimo slediti. Tako smo prišli do pomembnega mejnika. Nakupa dodatnih prostorov, in celotne prenove, zaradi katere je Šiš danes videti tako kot je,” še povedo v Šišu.
Leta 2020 so začeli s temeljito prenovo, okrepčevalnica pa letos praznuje svoj prvi jubilej, deseto obletnico. Ob tej priložnosti se želijo svojim gostom zahvaliti na prav poseben način. V soboto, 15. oktobra, bo tako od 18.00 ure v prostorih Šiša mogoče okušati kulinarične dobrote Šiševih mojstrov, za vse glasbene sladokusce pa bosta vzdušje popestrila tudi Yu Generacija in Kafe teater.