Maribor

Nova slovenska letalska družba bo imela bazo na mariborskem letališču

Uredništvo , 29.06.23 ob 11:33

Družba je dobila tudi prvo letalo, ki je na mariborsko letališče priletelo iz Kaunasa.

Nova slovenska letalska družba bo imela bazo na mariborskem letališču

Nova slovenska letalska družba Camex Adria Airlines je dobila prvo letalo, poroča slovenski letalski portal Sierra5. Kot navajajo, gre za tovorno letalo Boeing 737-800BCF serijske oznake MSN 33973, ki je na mariborsko letališče priletelo iz Kaunasa. Dostavni let je bil izveden še s testno registracijo OE-IBB, sedaj pa sledi podroben pregled, preregistracija v slovenski register ter prevzem letala s strani CAMEX Adria Airlines. Hkrati pa tudi potekajo postopki za pridobitev slovenskega spričevala letalskega prevoznika, ki bi naj po podatkih s strani prevoznika bil izdan tekom prihodnjih tednov. Letalo bo v slovenskem registru letelo pod registrsko oznako S5-ACS, je pa pod Pohorjem pristal že v popolni CAMEX poslikavi.

Nov mejnik

“Ta pomemben mejnik je začetek novega poglavja za Camex Adria Airlines v Sloveniji in poudarja predanost letalske družbe zagotavljanju izjemnih operacij s tovorom. Z novim letalom boeing 737-800 NG se želi družba močno uveljaviti na slovenskem trgu,” je ekskluzivno za portal Sierra5.net povedal glavni izvršni direktor podjetja George Seturidze.

V novi slovenski letalski družbi so prepričani, da imajo kot hčerinska družba gruzijske CAMEX Airlines, prednost sodelovanja pri različnih projektih, ki jih je že začela matična družba. Z izkoriščanjem čarterskih dogovorov in poslovnih partnerstev, lahko CAMEX ADRIA Airlines dostopa do obsežne mreže poslov ter še poveča svoj globalni doseg in operacije.

Pri novem prevozniku so se odločili, da kot prva slovenska letalska družba za bazo izberejo mariborsko letališče, kar je izjemno pozitivno za štajersko letališče, ki še ima mnogo možnosti za razvoj. Letališče Edvarda Rusjana Maribor je trenutno v postopku oddaje upravljanja letališča novemu koncesionarju, trenutnemu upravljalcu, družbi DRI upravljanje investicij, pogodba z Ministrstvom za infrastrukturo poteče konec letošnjega leta.