Na nas se je obrnila prebivalka Železniške kolonije, ki je želela ostati anonimna. Povedala nam je, da je vsakodnevna dogajanja pred Dvorano Tabor in Ledno dvorano, težko prenašati, saj se zbirajo vozniki avtomobilov in na parkiriščih divjajo. Cviljenje gum odmeva daleč okoli. »Skoraj ni dneva, ko se to ne bi dogajalo. Navadno zvečer, pogosto po 22. uri zvečer. Zgodi se tudi čez dan, a to le poredko. Poleg tega se včasih zbirajo čez vikende, odprejo prtljažnike avtomobilov in nabijajo glasbo ter popivajo. Če bi bilo to le redko, se ne bi pritoževala, saj so mladi, naj uživajo, ker pa se to dogaja večkrat tedensko, zna resnično biti precej moteče.«

Neodgovorni vozniki pravočasno »pobrišejo«

Vodja športne infrastrukture Športnih objektov Maribor Tone Knez nam je dejal: »Res je, da občasno na parkirišču norijo neodgovorni vozniki, ki pa jih naši zaposleni redno opozarjajo na nevarnost, ki jo s tem povzročajo in jih tudi odstranijo. Tega je lahko verjetno več, saj ko se objekti zaprejo, mi nimamo nadzora na  dogajanjem.« V preteklosti so sodelovali tudi z mariborskimi policisti, a jo navadno neodgovorni vozniki pravočasno »pobrišejo«.

»Žalostno, da se vozniki sami ne zavedajo, kaj s tem povzročajo in da postajamo družba brez upoštevanja splošnih družbenih norm in zakonodaje,« pojasni Knez.

Nujna sanacije ograje

Poleg tega zagotovo obstaja skrb, da pride do kakšne nesreče, saj je tik ob parkirišču, kjer vozniki avtomobilov pogosto divjajo, pločnik, kjer se sprehaja veliko ljudi. K sreči je teh po 21. uri precej manj kot čez dan. Včasih je bila med parkiriščem in pločnikom postavljena ograja, ki je dajala občutek dodatne varnosti, ker pa je bila dotrajana in nevarna, so jo  odstranili. »Sredstev za novo nimamo, smo pa lastnika večkrat opozorili na nujnost sanacije ograje, ki pa ne vpliva na dostop na parkirišče.«

Sledovi divjih voznikov so več kot očitni.

V zavodu so nam nekoliko skrivnostno dejali, da pripravljajo kompletno ureditev parkirišča med Dvorano Tabor in Ledno dvorana. V zvezi s sanacijo ograje in varnostjo parkirišča smo se obrnili tudi na Mestno občino Maribor. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.