Središču mariborskega mestnega jedra utrip daje najbolj živahna Poštna ulica. Na njej vas s svojo domačnostjo, intimnim vzdušjem in pristno balkansko kulinariko, zagotovo premami tudi znamenita restavracija Baščaršija.

V Mariboru po naključju

Srce in duša Baščaršije sta zakonca Zekira in Saša Marković, ki ju je pot po naključju pripeljala v Maribor, potem pa jima je tako prirasel k srcu, da sta kar za vedno ostala tukaj. Danes si središča mesta brez njune kulinarčne ponudbe sploh ni mogoče več predstavljati. Zekira, ki je odlična kuharica, je podpisana pod vse recepte tradicionalnih jedi, ki jih v Baščaršiji postrežejo, zraven pa prija še pristna bosanska kapljica žganja ali znamenitega sarajevskega piva.

Kjer se za mizo čas ustavi

Baščaršija zdaj sredi Poštne ulice z omamnimi vonjavami vabi že 11 let. V tem času je postala še kulturno stičišče, ki ga z veseljem obiščejo umetniki in glasbeniki po predstavi v bližnjem gledališču, turisti sredi popotovanja, pa tudi domačini, ki cenijo dobro jedačo in prijazno postrežbo.

V tem času je Baščaršija postala še kulturno stičišče, ki ga z veseljem obiščejo umetniki in glasbeniki po predstavi v bližnjem gledališču, turisti sredi popotovanja, pa tudi domačini, ki cenijo dobro jedačo in prijazno postrežbo. 

Etno hiša Baščaršija nudi tudi sodobno opremljene apartmaje in sobe, ki so priljubljeni predvsem v poletnih, bolj turističnih mesecih, pogosto pa jih obiščejo številni balkanski umetniki.

Družinski posel zdaj prevzema sin

Saša in Zekira sta družinska človeka in čeprav nista pričakovala, da bosta ljubezen do kulture in kulinarike v tako veliki meri prenesla na svoja otroka, sta letos korona in lockdown iz Velike Britanije v domač Maribor pripeljala njunega sina Aljošo.

Odločil se je prevzeti družinski posel in ga s sodobnim znanjem, diplomiral je namreč iz ekonomije ter magistriral na Cambridgeu, še dopolnil.

Če radi uživate v dobri hrani, pijači ter ob nostalgičnih zvokih radia “Stari grad”, si privoščite obisk Etno hiše Baščaršija.