V petek, 27. septembra 2019, ste vabljeni v MARIBOX na večer za najstnike, Teen’s Night z revijo Cool. Tokrat si lahko ogledate družinsko komedijo Košarkar naj bo 2.

V Mariboxu se nam bo v petek pridružil Ranta, z njim se boste lahko fotografirali, z veseljem pa bo podelil tudi nekaj podpisov. Prav vsi boste pred vstopom v dvorano prejeli darilce, nekaj nagrajencev pa bomo izžrebali še v dvorani, kjer vas bodo čakale tudi revije Cool.

V preddverju si lahko ogledate tudi razstavo likovnih del Šole umetnosti Atilem na temo filma, čaka vas tudi poseben trampolin s košem. Pričetek filma je ob 18.00, vstopnice lahko kupite tukaj.

Pod nadaljevanje se kot scenarist ponovno podpisuje mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, medtem ko je režijo tokrat prevzel Boris Bezić. Na filmska platna se v novi zgodbi vračajo vsi osrednji liki: poleg Rante (Klemen Kostrevc) tudi njegov najboljši prijatelj Smodlak (Matija Brodnik), njegovo dekle Metka (Gaja Filač) in odrasli del ekipe z učiteljem telovadbe Salto (Marko Miladinović) in managerjem Tinijem Trsko (Lado Bizovičar) na čelu. Največ težav bo druščini, ki zdaj zaključuje devetletko, v šolskih klopeh še naprej delal učitelj geografije Tundra (Gojmir Lešnjak – Gojc), na košarkarskem igrišču pa jim žog (in še česa) ne bo premešal zgolj nasprotnik, ampak tudi novi soigralec Jožko (Domen Novak).

Duhovita pripoved o fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval

Družinska komedija nadaljuje duhovito pripoved o Ranti, fantu, ki je tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval. O nerodnem in tako lenem fantu, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Tako je bilo dokler ni usoda v njegove roke položila košarkarske žoge, ki mu je spremenila življenje.

Ranta je postal izjemen športnik in privlačen mladenič. S tem je prišla tudi prva ljubezen Metka, ki jo je kljub oviram uspel osvojiti s pomočjo najboljšega prijatelja – glasnega in drznega Smodlaka. Z njim in Metko ob strani je Ranta dosegal višave na vseh področjih.

Drugi del filma nadaljuje zgodbo prvega, a leto kasneje. Na videz je vse v najlepšem redu, ko poletno predpočitniško vzdušje pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Toda Ranta in druščina se ne dajo …