Maribor

Koruzni labirint v Mariboru konec julija, lokacija ostaja skrivnost

Uredništvo , 19.07.23 ob 10:26

Letos v Mariboru labirint odpirajo bolj pozno, ker zaradi obilnega dežja spomladi niso mogli pravočasno sejati koruze.

Koruzni labirint v Mariboru konec julija, lokacija ostaja skrivnost

Koruzni labirint bodo v Mariboru odprli 29. julija, nam je potrdila Nataša Pečarič, vodja tematskega parka. Lokacije pa ni izdala, dokler ni vse postavljeno. Navaja, to ne počnejo iz preventivnih razlogov, ker ljudje labirint nato predčasno obiskujejo in ker nimajo zemljevida, pri tem precej koruze pomečkajo.

Doživljajski park oziroma labirint v koruznem polju je namenjen odraslim in otrokom. Tematski park v koruznem polju je zabavno-poučni park z interaktivnimi postajami in je namenjen raziskovanju poti labirinta, kakor tudi raziskovanju samega sebe. “Letos bo posebnost pri sami uganki, ker bo geslo precej težko, torej za neraziskani del labirinta, v samem labirintu pa bo učna pot Zvedave koruze. Ponovno pričakujemo veliko ljudi, ker je v Mariboru zmeraj zelo dober odziv. Letos odpiramo zelo pozno, saj nam je spomladi zalilo polje in nismo mogli pravočasno sejati koruze. Ljudje nas zelo veliko sprašujejo, zakaj še ni in to je razlog. Običajno smo v Mariboru labirint najprej odprli, šele kasneje pa na drugih lokacijah,” razlaga Nataša Pečarič.  V Kranju so ga že odprli, to soboto pa labirint odpirajo še v Mengšu.

In kakšna bo vstopnina? Otroška vstopnica bo stala 7 evrov, študentska in upokojenska 8, odrasli bodo morali odšteti 10 evrov, družinska za dva odrasla in dva otroka pa bo 30 evrov.