Na Taboru v neposredni bližini trgovskega centra Mercator in stanovanjskih blokov se nadaljuje gradnja 10-nadstropne poslovne stavbe Zavarovalnice Sava. Do konca letošnjega leta naj bi, kot je bilo predvideno, v novo stavbo prezaposlili zaposlene v enoti na Cankarjevi ulici ter skupno petdeset zaposlenih iz Save Infond in Save pokojninske družbe. Zraven novogradnje bodo uredili tudi manjši park.

Reflektorji prižgani, na gradbišču nikogar

V uredništvo smo prejeli pismo bralca s fotografijami, v katerem nazorno opisuje, da je gradnja postala moteča za bližnje stanovalce. “Na gradbišču gorijo luči noč in dan, čeprav ponoči ni nikogar na gradbišču,” navaja bralec (njegovo ime hranimo v uredništvu).

Tudi nedavno v času božično-novoletnih praznikov, ko na gradbišču ni bilo nikogar, so luči še vedno gorele.

Hkrati pove, da je močna svetloba, zelo moteča predvsem ponoči, reflektorjev pa na gradbišču ne ugasnejo niti med prazniki.

V Zavarovalnici Sava nemudoma ukrepali

Za pojasnila smo prosili tudi Zavarovalnico Sava, kjer so še isti dan ukrepali. Nemudoma so stopili v kontakt z izvajalci podjetja Gic gradnje ter zadevo ažurno rešili.

Hkrati se opravičujemo prebivalcem za navšečnosti. Izvajalci bodo luči striktno ugašali po končanem delu, v tem zimskem obdobju, ko je tema že zgodaj popoldan pa prosimo prebivalce za razumevanje.

V novi stavbi bo svoje delo opravljalo 550 zaposlenih, prihodnost stavbe na Cankarjevi pa zaenkrat ostaja še nedorečena. Ta je namreč že nekaj časa na prodaj, s sredstvi od prodaje pa nameravajo kriti nastale stroške novogradnje.